Αν έχεις είκοσι λεπτά στη διάθεση σου και θες να ακολουθήσεις τα βήματα για την εύκολη τηγανιά με πιπεριές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ακολουθούν τα υλικά, που θα χρειαστείς, η εκτέλεση και τα απόλυτα μυστικά.
Πρόκειται για μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή και μάλιστα να απογειώσετε το πιάτο μπορείτε να βάλετε επιπλέον μουστάρδα και κρασί.
Δείτε επίσης: Ζουμερή κοτόπιτα χωρίς φύλλο με το κοτόπουλο που περίσσεψε – Πανεύκολη συνταγή
Η συνταγή για την εύκολη τηγανιά
Υλικά
- 1 kg χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
- 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 1/4 φλ. τσίπουρο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
- Κόβουμε με μαχαίρι τις πιπεριές σε λωρίδες.
- Σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 με 4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
- Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.
- Τη σερβίρουμε ζεστή.
Μυστικό
- Στο τελείωμα μπορείς να προσθέσεις κομμάτια κεφαλοτύρι ώστε να λιώσουν με την ζέστη του τηγανιού.
- Αν δεν έχεις μεγάλο τηγάνι, καλύτερα να σοτάρεις το κρέας σε δόσεις ώστε να ροδίσει σωστά χωρίς να πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.