Πεντανόστιμη συνταγή και έτοιμη σε 5' - Τηγανιά με χρωματιστές πιπεριές και κρασί

Τα απόλυτα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Αν έχεις είκοσι λεπτά στη διάθεση σου και θες να ακολουθήσεις τα βήματα για την εύκολη τηγανιά με πιπεριές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ακολουθούν τα υλικά, που θα χρειαστείς, η εκτέλεση και τα απόλυτα μυστικά.

Πρόκειται για μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή και μάλιστα να απογειώσετε το πιάτο μπορείτε να βάλετε επιπλέον μουστάρδα και κρασί.

Δείτε επίσης: Ζουμερή κοτόπιτα χωρίς φύλλο με το κοτόπουλο που περίσσεψε - Πανεύκολη συνταγή

Η συνταγή για την εύκολη τηγανιά

Υλικά

  • 1 kg χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1/4 φλ. τσίπουρο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση

  • Κόβουμε με μαχαίρι τις πιπεριές σε λωρίδες.
  • Σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 με 4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο.
  • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
  • Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.
  • Τη σερβίρουμε ζεστή.
Μυστικό
  • Στο τελείωμα μπορείς να προσθέσεις κομμάτια κεφαλοτύρι ώστε να λιώσουν με την ζέστη του τηγανιού.
  • Αν δεν έχεις μεγάλο τηγάνι, καλύτερα να σοτάρεις το κρέας σε δόσεις ώστε να ροδίσει σωστά χωρίς να πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.

Συνταγή - Τηγανιά - Μπαρμπαρίγου
argiro.gr

ΠΗΓΗ argiro.gr