Αν έχεις είκοσι λεπτά στη διάθεση σου και θες να ακολουθήσεις τα βήματα για την εύκολη τηγανιά με πιπεριές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ακολουθούν τα υλικά, που θα χρειαστείς, η εκτέλεση και τα απόλυτα μυστικά.

Πρόκειται για μια πολύ απλή και γρήγορη συνταγή και μάλιστα να απογειώσετε το πιάτο μπορείτε να βάλετε επιπλέον μουστάρδα και κρασί.

Δείτε επίσης: Ζουμερή κοτόπιτα χωρίς φύλλο με το κοτόπουλο που περίσσεψε – Πανεύκολη συνταγή

Η συνταγή για την εύκολη τηγανιά

Υλικά

  • 1 kg χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1/4 φλ. τσίπουρο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση 

  • Κόβουμε με μαχαίρι τις πιπεριές σε λωρίδες.
  • Σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 με 4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το τσίπουρο.
  • Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
  • Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.
  • Τη σερβίρουμε ζεστή.
Μυστικό
  • Στο τελείωμα μπορείς να προσθέσεις κομμάτια κεφαλοτύρι ώστε να λιώσουν με την ζέστη του τηγανιού.
  • Αν δεν έχεις μεγάλο τηγάνι, καλύτερα να σοτάρεις το κρέας σε δόσεις ώστε να ροδίσει σωστά χωρίς να πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.

Συνταγή - Τηγανιά - Μπαρμπαρίγου

ΠΗΓΗ

argiro.gr