Τυρόπιτα περέκ στο τηγάνι. Η πιο εύκολη παραδοσιακή συνταγή από την καρδιά του Πόντου. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει τη συνταγή της για να την απολαύσουμε.

Η συνταγή για την τυρόπιτα περέκ

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 500 γραμ. φέτα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Δείτε επίσης: Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο – Έτοιμη σε λίγα λεπτά

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε τα χωριάτικα φύλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια στη διάμετρο από ένα τηγάνι.
  • Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160°C βαθμούς να στεγνώσουν.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ραντίζουμε τα ξερά φύλλα με λίγες σταγόνες νερό.
  • Ξεκινάμε και κάνουμε στρώσεις στο τηγάνι.
  • Φύλλο-φέτα-φύλλο-φέτα-φύλλο. Δηλαδή 3 στρώσεις με φύλλο κι ενδιάμεσα 2 στρώσεις με τρίμματα από τη φέτα.
  • Ροδίζουμε την πίτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
  • Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
  • Εναλλακτικά, αν έχουμε γκάζι ή ανοιχτή φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα ταψί και ακουμπάμε τα μαλακά χωριάτικα φύλλα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν.
  • Αναποδογυρίζουμε να στεγνώσουν κι από την άλλη πλευρά.

argiro.gr

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας!