Τυρόπιτα περέκ στο τηγάνι. Η πιο εύκολη παραδοσιακή συνταγή από την καρδιά του Πόντου. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει τη συνταγή της για να την απολαύσουμε.
Η συνταγή για την τυρόπιτα περέκ
Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 500 γραμ. φέτα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Δείτε επίσης: Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο – Έτοιμη σε λίγα λεπτά
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τα χωριάτικα φύλλα και τα κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια στη διάμετρο από ένα τηγάνι.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160°C βαθμούς να στεγνώσουν.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ραντίζουμε τα ξερά φύλλα με λίγες σταγόνες νερό.
- Ξεκινάμε και κάνουμε στρώσεις στο τηγάνι.
- Φύλλο-φέτα-φύλλο-φέτα-φύλλο. Δηλαδή 3 στρώσεις με φύλλο κι ενδιάμεσα 2 στρώσεις με τρίμματα από τη φέτα.
- Ροδίζουμε την πίτα για λίγα λεπτά από την μια πλευρά και αναποδογυρίζουμε από την άλλη να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή.
- Εναλλακτικά, αν έχουμε γκάζι ή ανοιχτή φωτιά, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ένα ταψί και ακουμπάμε τα μαλακά χωριάτικα φύλλα για λίγα λεπτά να στεγνώσουν.
- Αναποδογυρίζουμε να στεγνώσουν κι από την άλλη πλευρά.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ