Στην εποχή της κρίσης, όπου το κόστος της ζωής συνεχώς αυξάνεται, όλοι αναζητούμε τρόπους να μειώσουμε τα έξοδά μας χωρίς να στερούμαστε την απόλαυση ενός καλού γεύματος. Ποιος δεν αγαπά μια σκεπαστή με γύρο; Είναι το ιδανικό φαγητό για κάθε στιγμή, αλλά οι τιμές στο σουβλατζίδικο συχνά ξεπερνούν τα όρια του budget μας. Τι θα λέγατε λοιπόν να φτιάξετε τη δική σας σκεπαστή στο σπίτι;

Με λίγα υλικά, εύκολη προετοιμασία και το σωστό άγγιγμα γεύσης, μπορείτε να απολαύσετε την αγαπημένη σας λιχουδιά και να γλιτώσετε τα 8 ευρώ που θα δίνατε έξω.

Τι θα χρειαστείτε για την σκεπαστή

Για το γύρο

  • 1 ψαρονέφρι (300-350 γρ.)
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη

Για τη σκεπαστή

  • 4 λαδόπιτες
  • 200 γρ. ανάμεικτα τυριά
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Γλυκιά πάπρικα

Για το σερβίρισμα

  • Πατάτες τηγανητές
  • Τζατζίκι

Εκτέλεση

Η Σκεπαστή με γύρο

Δείτε επίσης: Κεφτεδάκια τηγανιτά: Τα 6 σούπερ μυστικά για να μην βγουν μαστιχωτά και σφιχτά

  1. Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το ψαρονέφρι να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
  4. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό σκεύος. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ψαρονέφρι με τη μαρινάδα του και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά να καραμελώσει ολόγυρα το κρέας και να στεγνώσει τελείως.
  5. Προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  6. Μεταφέρουμε το γύρο σε πιατέλα.
  7. Σκουπίζουμε το τηγάνι και βάζουμε μέσα μια λαδόπιτα.
  8. Την πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το μισό γύρο και φέτες ντομάτας, πασπαλίζουμε ξανά με τυρί και καλύπτουμε με τη δεύτερη λαδόπιτα.
  9. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τη σκεπαστή και ψήνουμε για 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
  10. Όμοια φτιάχνουμε και τη δεύτερη σκεπαστή.

Ευχαριστούμε το Argiro.gr