Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για σπιτικές τυροκροκέτες σε λιγότερο από 30 λεπτά. Παράλληλα μας δίνει και την κρύα σάλτσα που επιλέγει η ίδια για να τις συνοδεύσει.

Πως να φτιάξετε τις σπιτικές τυροκροκέτες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλ. κασέρι
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • ⅔ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Πιπέρι
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. (για το πανάρισμα)
  • ηλιελαιο (για το τηγάνισμα)

Για την κρύα σάλτσα

  • 6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς το φύτρο)
  • ½ φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 1 κ.γ. αλάτι (ανθός αλατιού)
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλή ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Δείτε επίσης: Τραγανές φλογέρες με κρέμα τυριού και σύκα – Σε χρόνο dt

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα (σαν κεφτεδάκια).
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις).
  • Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι.
  • Μόλις τις πανάρουμε όλες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
  • Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες σε απορροφητικό χαρτί.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές με την κρύα σάλτσα.

Για τη σάλτσα

  • Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει.
  • Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός.
  • Έπειτα, πολύ εύκολα, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε.
  • Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, την κάππαρη, τη σταφίδα, το βαλσαμικό και τέλος το ελαιόλαδο.
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι.
  • Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.

argiro.gr