Όλοι λατρεύουμε το σουβλάκι και για όσους δεν θέλουν να ξοδεύουν τα λεφτά τους για να το απολαύσουν υπάρχει λύση! Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την τέλεια συνταγή για την σπιτική παραλλαγή του με μπιφτέκι που γίνεται στο πι και φι!
Πώς θα φτιάξετε σπιτικό σουβλάκι με μπιφτέκι
Υλικά
Για την εύκολη πίτα χωρίς μαγιά
- 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- Ελάχιστο αλάτι
- Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
- Λίγες σταγόνες νερό
Για τα μπιφτέκια
- 300 γρ. κιμά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. 2 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο
- 1 χοντρή φέτα ψωμί μπαγιάτικο
- Λίγο γάλα
- 1 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγη ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- Στραγγιστό γιαούρτι
- Ντομάτα σε λεπτές φέτες
- Κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
Δείτε επίσης: Πίτσα του 5λεπτου – Τα 4 μυστικά για αφράτη ζύμη με τραγανή υφή χωρίς κόπο
Εκτέλεση
Εύκολες πίτες στιγμής
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για τις πίτες μέχρι να ενωθούν σε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το δουλεύουμε για λίγα λεπτά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη, απαλή ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
- Όταν ξεκουραστεί, τη ζυμώνουμε ελαφρά και τη χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη.
- Τα μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το καθένα σε στρογγυλή πίτα.
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Tip: Τινάζουμε το περιττό αλεύρι από την πίτα γιατί καίγεται όταν ψήνεται.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις πίτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Όταν ψήνονται, φουσκώνουν αλλά μετά πέφτει ο όγκος τους.
Tip: Για περισσότερη νοστιμιά, πριν ψήσουμε τις πίτες, τις λαδώνουμε ελαφρώς με τη βοήθεια ενός πινέλου.
Μπιφτέκια
- Μουσκεύουμε για λίγα λεπτά το ψωμί στο γάλα και στη συνέχεια, το στραγγίζουμε και το θρυμματίζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν.
- Πλάθουμε μπιφτεκάκια από το μείγμα δίνοντάς τους μακρόστενο σχήμα.
- Ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Γεμίζουμε κάθε πίτα με μπιφτέκι, ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι ή ό,τι άλλο προτιμάτε.
- Τυλίγουμε τα μπιφτεκάκια σουβλάκι με αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr