Λαχταριστά ταρτάκια με μαρμελάδα φράουλα & καρύδα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Λαχταριστά ταρτάκια με μαρμελάδα φράουλα & καρύδα για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτά τα λαχταριστά ταρτάκια!


Χρόνος προετοιμασίας: 20΄ Χρόνος ψησίματος: 28΄ Χρόνος αναμονής: 20΄


ΥΛΙΚΑ
Για τα ταρτάκια
1 πακέτο Ζύμη κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ 650γρ.
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισμα
15 γρ. βούτυρο
ανάλατο αγελαδινό, για επάλειψη



Για τη γέμιση
4 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (80 γρ.)
2 βανίλιες σε σκόνη
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο



100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. μαρμελάδα φράουλα με κομματάκια


Για το γαρνιρισμα
100 γρ. σαντιγί έτοιμη (προαιρετικά)



Διαδικασία
Φτιάξτε τα ταρτάκια. Με ένα πινέλο αλείψτε με λίγο βούτυρο 8 στρογγυλά φορμάκια διαμέτρου 5-6 εκ. και πασπαλίστε τα με λίγο αλεύρι. Πασπαλίστε μια επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι και απλώστε το ένα φύλλο ζύμης κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ. Κόψτε το σε 8 δίσκους με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 8 εκ. (μεγαλύτερη από αυτή που έχουν τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσετε). Στρώστε το εσωτερικό από κάθε φορμάκι με ένα δίσκο ζύμης κουρού και πιέστε με τα δάχτυλά σας για να καλυφθούν και τα τοιχώματα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
Ψήστε τα ταρτάκια στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 13΄, μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Καθαρίστε τα φορμάκια και ψήστε με τον ίδιο τρόπο 8 ακόμα ταρτάκια με το δεύτερο φύλλο ζύμης κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ.
Φτιάξτε τη γέμιση. Ρίξτε σε ένα μεσαίο μπολ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπήστε τα με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε το αλεύρι και το ινδοκάρυδο και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Μοιράστε ισόποσα τη γέμιση σε κάθε ταρτάκι. Ψήστε τα για άλλα 15΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε τα ταρτάκια να κρυώσουν ελαφρώς.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάλτε σε κάθε ταρτάκι πάνω από τη γέμιση, 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα φράουλα και γαρνίρετε αν θέλετε με μικρές ροζέτες από έτοιμη σαντιγί.