Ιαπωνικό cheesecake: Ελαφρύ γλυκό και φτιάχνεται με 3 υλικά μόνο!

Το καλύτερο καλοκαιρινό γλυκό!

Ιαπωνικό cheesecake: Ελαφρύ γλυκό και φτιάχνεται με 3 υλικά μόνο!

Το Ιαπωνικό cheesecake έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο και σάρωσε! Είναι ελαφρύ γλυκό και φτιάχνεται με 3 υλικά μόνο!

Το βίντεο που δείχνει τα βήματα (δεν είναι και πολλά) της συνταγής έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 11 εκατ. άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους έφτιαξαν τη συνταγή γράφοντας αργότερα διθυραμβικές κριτικές στα σχόλια.

Το cheesecake σουφλέ, φουσκώνει υπέροχα, είναι αφράτο, έχει υπέροχο χρώμα και απίθανη γεύση. Η βελούδινη υφή του λιώνει στο στόμα, ενώ κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι. Cheesecake σοκολάτας με αμύγδαλα και επικάλυψη σοκολατένιας σάλτσας!

Το πιο ωραίο είναι ότι το γλυκάκι δεν περιέχει αλεύρι, βούτυρο ή ζάχαρη. Παίρνει όλη τη γλύκα του από τη λευκή σοκολάτα και φουσκώνει φανταστικά με τα ασπράδια των αυγών.

Γίνεται στο τσακ μπαμ και καταναλώνεται ακόμα πιο γρήγορα.

Τα υλικά του μόλις τρία:

120 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
3 κρόκοι αυγών
120 γραμμάρια τυρί κρέμα

Η εκτέλεσή του πάναπλη:

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Διαχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μια υπέροχη μαρέγκα. Ρίχνουμε το τυρί-κρέμα στην λευκή σοκολάτα που έχει λιώσει και κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών. Ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια παίρνουμε το 1/3 της μαρέγκας και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το επόμενο 1/3 και ανακατεύουμε πάλι απαλά με μια μαρίζ. Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας στο μείγμα το τελευταίο 1/3 της μαρέγκας.

Βάλτε ελαιόλαδο σε χαρτί ψησίματος (φτιάξτε μόνες σας τη βάση και τα πλαϊνά) και τοποθετήστε το μέσα σε ένα μπολ. Βάλτε το μπολ σε ένα ταψάκι με νερό και βάλτε το στο φούρνο, στους 170 βαθμούς. Ψήστε το για 15 λεπτά και σβήστε τον φούρνο. Αφήστε το όμως μέσα σε αυτόν για ακόμη 15 λεπτά.

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα cheesecake με φράουλες!

Σήμερα στο μενού του γλυκού έχουμε κάτι πρωτότυπο! Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα cheesecake με φράουλες!

Ας ξεκινήσουμε!

Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα digestive
80 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα (ρικότα ιταλική ή τύπου Φιλαδέλφεια)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φακελάκι ζελατίνη
1 φλιτζάνι φράουλες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
λίγο ξύσμα λεμονιού
200ml κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα φράουλας
2 φλιτζάνια φράουλες ψιλοκομμένες
5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
λίγο χυμό λεμονιού

Διαδικασία
Βάζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα κάνετε σκόνη. Τα αδειάζετε σε μπολ, προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σκληρή ζύμη. Στρώνετε με τη ζύμη μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, πιέζοντάς την με κουτάλι για να μην αφήσει κενά. Την αφήνετε στο ψυγείο.

Λιώνετε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τις αδειάζετε σε ένα μπολ. Μουλιάζετε τη ζελατίνη μέσα σε ένα μπρίκι με λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια τη ζεσταίνετε ελαφρά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Τη ρίχνετε στο μπολ με τις φράουλες, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.

Αφρατεύετε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το μίγμα με τις φράουλες και χτυπάτε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε το μίγμα των τυριών πάνω από το μπισκότο και αφήνετε το τσιζκέικ στο ψυγείο να πήξει πολύ καλά η κρέμα.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ετοιμάζετε τη σάλτσα της φράουλας. Χτυπάτε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να πολτοποιηθούν.

Ξεφορμάρετε το τσιζκέικ σε πιατέλα, απλώνετε από πάνω τη σάλτσα της φράουλας και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr