Ήρθαν απρόσμενα επισκέπτες στο σπίτι και το μόνο που έχεις στο ψυγείο σου είναι γάλα και κακάο; Φτιάξε αυτό το γρήγορο γλυκό και θα πάθουν πλάκα σίγουρα!

Θα σε ρωτάνε την συνταγή αλλά… μην την αποκαλύψεις! Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορείς δεις τα απαραίτητα υλικά αλλά και τα βήματα παρακάτω.

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 βάζα βύσσινο (680 γρ)
  • 30 γρ κακάο
  • 3 κουταλιές γάλα

Κρέμα

  • 1 λίτρo γάλα
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές νισεστέ
  • 5 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Ζελέ

  • 500 ml χυμό από το βύσσινο
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 4 φύλλα ζελατίνη
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  • Στην μισή ζύμη βάζουμε το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
    Σε φόρμα 28×20 εκατοστά, με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή ζύμη και από πάνω της την σκούρα.
  • Βάζουμε με την σειρά τα βύσσινα και τα πατάμε ελαφρώς να μπουν στην ζύμη.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο).
  • Όταν το γλυκό κρυώσει απλώνουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά.
  • Βάζουμε να βράσουν την ζάχαρη και τον χυμό από τα βύσσινα.
  • Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
  • Πάνω από την κρύα και σφιχτή κρέμα βάζουμε με προσοχή το κρύο ζελέ.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που το ζελέ να σταθεροποιηθεί.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη απλώνουμε πάνω από το ζελέ.

Δείτε εδώ, επίσης, και μια συνταγή για νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας!

Χρειάζεσαι μόνο 3 πάμφθηνα υλικά για να φτιάξεις αυτό το γλυκό ψυγείου μέσα σε μόνο 10 λεπτά!
Το Youweekly.gr στην προτείνει ανεπιφύλακτα γιατί είναι σίγουρο πως θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά συνταγής

  • 1 λίτρο γάλα + 250 ml επιπλέον για τα μπισκότα
  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπέρ
  • 3 κρέμες Άνθος Αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια (62 γρ. η μία) 

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τη σκόνη από τις κρέμες στιγμής με το 1 λίτρο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετείτε τα 250 ml γάλα σε ένα μπολ. Βουτάτε στο γάλα (για πολύ λίγο για να μη μουλιάσουν) τα μπισκότα, ένα τη φορά, και τα τοποθετείτε σε μια στρώση στη βάση ενός, κατά προτίμηση, τετράγωνου ή ορθογώνιου ταψιού.
  • Φροντίστε να μην αφήνετε κενά ανάμεσα στα μπισκότα.
  • Απλώνετε από επάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα και από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβετε με τα χέρια σας τα μπισκότα που σας περίσσεψαν και τα πασπαλίζετε στην επιφάνεια του γλυκού σας.
  • Προαιρετικά κοσκινίστε και λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα ή περιχύστε τα με έτοιμο σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη κρέμα στιγμής βανίλια με κρέμα στιγμής σοκολάτας ή φράουλας ή άλλης γεύσης επιλογής σας.