Η μηλόπιτα της "βαρεμάρας" - Έτοιμη σε 5 λεπτά με 6 υλικά

Αν είσαι τεμπέλα στην κουζίνα θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η μηλόπιτα της

Είσαι κι εσύ από αυτές που βαριούνται λίγο στην κουζίνα αλλά υπεραγαπούν τα γλυκά; Τότε αυτή η μηλόπιτα θα γίνει η αγαπημένη σου! Είναι μια πολύ γρήγορη συνταγή αφού σε 5 λεπτά τα έχεις κάνει όλα κι έχει μόνο 6 υλικά!

Υλικά:

  • 5 μήλα
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι farinap
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 αυγό

Εκτέλεση:

  • Ανάβουμε τον φούρνο στο πάνω κάτω και στους 180 για να ζεσταθεί, επειδή δεν θέλει πολύ χρόνο προετοιμασίας τον ανάβουμε από τώρα....σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα
    τα ανακατεύουμε με το χέρι μας και θα γίνει τριφτό όχι ζυμαράκι.
  • Παίρνουμε το ταψάκι μας μικρό για αυτήν την δοσολογία και βάζουμε τρίβοντας με τα χέρια μας την μισή δόση μετά από πάνω βάζουμε τα μήλα που τα έχουμε τρίψει στο ρεντέ (τρίβονται πολύ εύκολα)
  • Ρίχνουμε λίγο κανέλα και προσθέτουμε την υπόλοιπη τριφτή ζύμη.
  • Ψήνουμε τον φούρνο για 1 ώρα στούς 180 πάνω κάτω και μετά ραντίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.

Κι αν θες ένα παγωτό να την συνοδεύσεις δες εδώ αυτή την τέλεια συνταγή για να το φτιάξεις μόνη σου!

"Μεθυσμένη" μηλόπιτα με ρούμι και κρυστάλλινη ζάχαρη

Συνταγές για μηλόπιτα

Λατρεύεις τα γλυκά; Σου έχουμε την πιο τέλεια συνταγή για πανεύκολη "μεθυσμένη" μηλόπιτα με ρούμι και κρυστάλλινη ζάχαρη. Αυτή την εκτέλεσή της θα την λατρέψεις.

Είναι για μικρούς και μεγάλους και συνοδεύεται με παγωτό άρα... είναι άκρως καλοκαιρινό γλυκό!

Υλικά

  • 1 φύλλο Σφολιάτας
  • 450 gr. μήλα (4 μεγάλα μήλα)
  • 30 gr. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 25 gr. μαλακή μαύρη ζάχαρη
  • 40 gr. βούτυρο
  • 1 στικ φυσικής βανίλιας
  • 50 ml. ρούμι ή METAXA
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
  • 30 ml. νερό
  • 1 ασπράδι αυγού

Επιπλέον για το σερβίρισμα

  • Παγωτό καϊμάκι ή βανίλια
  • Άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα

Εκτέλεση για την μεθυσμένη μηλόπιτα

  • Αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας μέσα στη συσκευασία του, εκτός ψυγείου για 2 ώρες περίπου, ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Όσο ξεπαγώνει το φύλλο φτιάχνουμε τη μαρινάδα για τα μήλα.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες, περίπου 3 εκ. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλκοόλ, τις ζάχαρες, το νερό, το κόρν φλάουρ, τα μπαχαρικά και τη βανίλια. Προσθέτουμε τα μήλα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
  • Μεταφέρουμε τα μήλα σε ένα μεγάλο τηγάνι, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε στρόγγυλο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, με διάμετρο περίπου 18 εκ. το κόβουμε σε κυκλικό σχήμα, κόβοντας τις άκρες της σφολιάτας και τοποθετούμε τα μήλα στο κέντρο μαζί με το σιρόπι. Κλείνουμε τη μηλόπιτα αφήνοντας ανοικτό το κέντρο της.
  • Αλείφουμε τη σφολιάτα με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά στους 175ο C. Μόλις βγάλουμε την τάρτα από τον φούρνο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  • Σερβίρουμε με παγωτό και κανέλα όσο είναι ακόμη ζεστή!