Ότι πρέπει για το πικνίκ της Πρωτομαγιάς: Pizza sandwich με τυρί και σαλάμι - Έτοιμο σε 5 λεπτά

Σας έχουμε τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
argiro.gr
argiro.gr

Η Πρωτομαγιά πλησιάζει και μιας και ο καιρός φαίνεται ευνοϊκός (δείτε εδώ την πρόβλεψη), μια τέλεια λύση τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους είναι ένα υπέροχο πικνίκ. Και ποιο είναι το πρώτο σνακ που ετοιμάζουμε; Φυσικά το σάντουιτς!

Για αυτό και εμείς σας έχουμε μια τέλεια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πανεύκολη και πεντανόστιμη που θα ξετρελάνει τόσο εσάς, όσο και την παρέα σας!

Pizza sandwich με τυρί και σαλάμι για το πικνίκ της Πρωτομαγιάς

Υλικά

  • 10 ψωμάκια Brioche
  • 5 γεμάτες κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • Σαλάμι αέρος η βραστή γαλοπούλα
  • 500 γρ mix τυριων
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Pizza sandwich με τυρί και σαλάμι για το πικνίκ της Πρωτομαγιάς
argiro.gr

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε στα δύο τα ψωμάκια μπριός.
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε το κάτω μέρος των ψωμιών και απλώνουμε σε κάθε ένα ψωμάκι λίγη σάλτσα ντομάτας.
  • Κάνουμε μία στρώση από το σαλάμι αέρος και πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη ντομάτα την πιπεριά και το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε τα τυριά έτσι ώστε να πάνε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Καλύπτουμε τα pizza sandwich με το πάνω μέρος των brioche και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε στους 200 ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά μέχρι να τσιχλώσουν τα τυριά και να γίνει φανταστικό.
  • Το τέλειο αυτό σνακ, μπορούμε να το συνδυάσουμε με μια σαλάτα εποχής, είτε για brunch, είτε για σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο, ακόμα και για πικ νικ! Είναι πεντανόστιμο, πολύ εύκολο στην παρασκευή του και χορταστικό! Αρέσει και σε μικρούς και σε μεγάλους και το απολαμβάνουν όλοι με μεγάλη ευχαρίστηση!

Αν όμως θέλετε να φτιάξετε και κάτι για επιδόρπιο, σας έχουμε την συνταγή για ένα φοβερό και πανεύκολο γλυκό ψυγείου, χωρίς μίξερ, με φρέσκο γάλα και μπισκότα - δείτε εδώ τα υλικά και τον τρόπο εκτέλεσης.