Για να τρως χωρίς τύψεις όλο το καλοκαίρι: Απίστευτο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και τυρί κρέμα

Έχει μόνο 89 θερμίδες

Για να τρως χωρίς τύψεις όλο το καλοκαίρι: Απίστευτο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και τυρί κρέμα

Μπορεί ο καιρός να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο αλλά ένα είναι σίγουρο: Κάποια στιγμή ο ήλιος θα έρθει για να μείνει κι εσύ θα θες να βγεις στην παραλία. Για όσες αισθάνονται, λοιπόν, μια κάποια ανασφάλεια με το σώμα τους αλλά δεν μπορούν ταυτόχρονα να βγάλουν εντελώς από το διατροφολόγιό τους τα γλυκά, το Youweekly.gr σου βρήκε την λύση! Και είναι γευστικότατη...

Η σχέση σου με την κουζίνα θα αποκτήσει άλλο νόημα μετά από αυτό το γλυκό ψυγείου.

Τι θα χρειαστείς για τις γλυκές μπάρες cheesecake χωρίς ζάχαρη!

για την πρώτη στρώση

  • 50 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 19 γρ. τριμμένα καρύδια
  • 26 γρ. λάδι καρύδας ή βούτυρο

για τη δεύτερη στρώση

  • 230 γρ. τυρί κρέμα light
  • 50 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης (στέβια 1:1, ζάχαρη καρύδας, ζάχαρη από monk fruit, ξυλιτόλη, εριθρυτόλη κλπ)
  • 30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για την τρίτη στρώση
  • 150 γρ. κουβερτούρα στέβια
Εκτέλεση

Για να τρως χωρίς τύψεις όλο το καλοκαίρι: Απίστευτο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και τυρί κρέμα

  • Ξεκινήστε απλώνοντας σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα καρύδια και το λάδι καρύδας. Ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα στο ταψάκι σας. Αφήστε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Προσθέστε τα αυγά και την βανίλια. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα. Ρίξτε πάνω από τη βάση. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε στην κατάψυξη για ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα σας. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε νερό και βάλτε το να βράζει. Από πάνω βάλτε ένα άλλο κατσαρολάκι και την κουβερτούρα μέσα σε αυτό.
  • Βγάλτε από την κατάψυξη το ταψάκι και κόψτε σε μπάρες. Βουτήξτε τις μπάρες από τη μεριά της κρέμας μέσα στην κουβερτούρα. Φυσικά μπορείτε να βουτήξετε και ολόκληρες τις μπάρες στην κουβερτούρα. Βάλτε τις στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου και απολαύστε τις cheesecake μπάρες σας.
  • Μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ Mrssoupe.com