Με λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά - Γλυκό ψυγείου πειρασμός για όσους κάνουν δίαιτα
Απολαύστε το χωρίς τύψεις!
Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι με λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά. Η γεύση της φρέσκιας φράουλας, το άρωμα της και η ευκολία της συνταγής την κάνουν το ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση.
Πως να φτιάξεις το γλυκό πριν το βάλεις στο ψυγείο
Υλικά
- 500 γρ. ώριμες κατακόκκινες φράουλες
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη
- 6 φύλλα ζελατίνης (12 γρ.)
- 3-4 σταγόνες χυμό λεμόνι
Δείτε επίσης: Διαιτητικό γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά - Σοκολατοκόλαση με λίγες θερμίδες
Παρασκευή
- Kρατάμε μικρές ώριμες και γερές φράουλες με το κοτσάνι τους στην άκρη για να καλύψουμε την επιφάνεια του ζελέ στο τέλος.
- Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5-7′ να φουσκώσουν.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Μάθετε περισσότερα για το σωστό πλύσιμο και καθάρισμα της φράουλας.
- Τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμόνι.
- Τις αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τους χυμούς τους, να μαραθούν δηλαδή ελαφρά.
- Ζεσταίνουμε 50 γραμμάρια νερό.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες.
- Στύβουμε τη ζελατίνη και την διαλύουμε καλά στο ζεστό νερό.
- Το προσθέτουμε στον πουρέ φράουλας και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε σε φόρμα, ή σε μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ. Για μια νύχτα σίγουρα.
- Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε.
- Αν θέλετε το ζελέ φράουλας να βγει πολύ σφιχτό προσθέστε 3 φύλλα ζελατίνη επιπλέον.