Για Vegan και όσους κάνουν δίαιτα - Υγιεινό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, αυγά & γαλακτοκομικά

Με πλούσια γεύση που δεν της λείπει τίποτα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Για Vegan και όσους κάνουν δίαιτα - Υγιεινό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, αυγά & γαλακτοκομικά

Υγιεινό γλυκό ψυγείου σοκολάτας vegan και gluten free. Χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς αυγά, ιδανικό και για όσους κάνουν δίαιτα. Από τα χεράκια της Αργυρώς...

Πως να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου σοκολάτας

Υλικά

  • 300 γραµ. μαύρα φασόλια (βρασμένα και στεγνά)
  • 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.σ κακάο
  • 1/2 φλ. μέλι (ή πετιμέζι ή άλλο γλυκαντικό)
  • 6 χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
  • ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
  • 50 γραµ. ηλιέλαιο (ή βούτυρο καρύδας)
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας

Δείτε επίσης: Διαιτητικό γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες - Δροσερό για τις Αυγουστιάτικες ημέρες με μόνο 3 υλικά

Παρασκευή

  • Για το vegan σοκολατένιο γλυκό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρα φασόλια βρασμένα, ή μίξη βρασμένων οσπρίων, όπως φασόλια, ρεβύθια κλπ.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα φασόλια, τη βρώμη, το κακάο, το μέλι, τους χουρμάδες, το λάδι, το μπέικιν, το ξύσμα και 2 πρέζες αλάτι.
  • Αλέθουμε όλα τα υλικά πολύ καλά να πολτοποιηθούν και να γίνουν σαν πάστα.
  • Τέλος ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και με σπάτουλα ανακατεύουμε να μπουν στο μείγμα. (Κρατάμε λίγες σταγόνες σοκολάτας για την επιφάνεια του γλυκού).
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μικρό ταψί 24 εκατοστά ή σε μικρή βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση.
  • Αδειάζουμε το γλυκό, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα. Πασπαλίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, 15΄μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Αφήνουμε το σοκολατένιο γλυκό να σταθεί και να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Κόβουμε σε μικρές μπουκιές και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ argiro.gr