Η μηλόπιτα της τεμπέλας: Έτοιμη στο τηγάνι σε 30'

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Unsplash / Diliara Garifullina
Unsplash / Diliara Garifullina

Η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, κι αυτό γιατί είναι νόστιμη και συνοδεύει ιδανικά τον καφέ, το πρωινό σας, αλλά και οποιοδήποτε γεύμα επιλέξετε για το μεσημεριανό σας ως επιδόρπιο. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν για το συγκεκριμένο γλυκό είναι ότι μπορεί να ψηθεί στο τηγάνι. Ο Πέτρος Συρίγος έχει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Δείτε επίσης: Κατάλληλο για όσους κάνουν διατροφή - Δροσερό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και 0 θερμίδες

Πώς θα φτιάξετε μηλόπιτα στο τηγάνι

Υλικά

150γρ. ζάχαρη
1 κ.τ.γ νερό
120γρ. βούτυρο μαλακό
160γρ. ζάχαρη
2 αβγά
150γρ. γάλα
2 μήλα πράσινα
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι (23 εκατοστά) βάζουμε τη ζάχαρη στο κέντρο, ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα με το δάχτυλο και εκεί πάνω βάζουμε το νερό, δεν το κουνάμε, το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα, δεν ανακατεύουμε καθόλου, όταν πάρει ξανθό χρώμα βγάζουμε απ’ το μάτι.
Χτυπάμε με ένα σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε. Προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι ενναλάξ και βάζουμε και τη βανίλια.
Κόβουμε το κάθε μήλο στα 8 και βάζουμε πάνω στην καραμέλα. Τέλος βάζουμε το μείγμα του μπολ και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Και να λοιπόν που η μηλόπιτα στο τηγάνι είναι έτοιμη να την απολαύσετε! Αυτή η συνταγή είναι για εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα στο τηγάνι θα δείτε ότι θα γίνει η αγαπημένη σας!

Θερμίδες

Θερμίδες (kcal):415,4
Πρωτεΐνες (γρ): 5,4
Λιπαρά (γρ): 14,2
Κορεσμένα λιπαρά (γρ): 8,6
Υδατάνθρακες (γρ): 68,7
Φυτικές ίνες (γρ): 1,5
Σάκχαρα (γρ): 44,4
Αλάτι (γρ): 0,1

Πηγή: petros-syrigos.com