Το ζουλάς και λιώνει στο στόμα σου! Το εύκολο σοκολατογλυκό με 4 υλικά που έγινε viral

Μάθε πώς να το φτιάξεις

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Το ζουλάς και λιώνει στο στόμα σου! Το εύκολο σοκολατογλυκό με 4 υλικά που έγινε viral

Εάν ψάχνεις πώς να αποκτήσεις το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό, με ελάχιστα υλικά στο σπίτι σου, εμείς σου έχουμε τη λύση! Δηλαδή, όχι εμείς ακριβώς, αλλά το Tik Tok. Πρόσφατα ένας χρήστης της πλατφόρμας δημοσίευσε στον λογαριασμό του την τέλεια συνταγή και έγινε viral στο λεπτό.

Χρησιμοποίησε μόνο ψωμί του τοστ, λιωμένη σοκολάτα, αυγό και ζάχαρη! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Πρώτα πέρασε το ψωμί με έναν πλάστη για να το κάνει πιο λεπτό και έπειτα άλειψε σε αυτό την σοκολάτα. Ύστερα τοποθέτησε άλλο ένα κομμάτι ψωμί από πάνω και το πίεσε στις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσει καλά.

Δείτε επίσης: Για Vegan και όσους κάνουν δίαιτα - Υγιεινό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, αυγά & γαλακτοκομικά

Έπειτα βούτηξε το γλυκό σάντουιτς που δημιούργησε σε αυγό και αμέσως μετά στη ζάχαρη και το έψησε για λίγα λεπτά στο τηγάνι. Έτοιμο! Απλά, εύκολα και γρήγορα...

Το viral σοκολατογλυκό

Εάν πάλι θέλεις κάτι διαιτητικό...

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει ένα υγιεινό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και 0% λιπαρά. Θέλει 5 λεπτά προετοιμασία, 5 λεπτά μαγείρεμα και λίγη ώρα στο ψυγείου για να κρυώσει και να είναι έτοιμο για φάγωμα.

Υλικά

  • 300 γραμ. γιαούρτι 0% λιπαρά
  • 60 γραμ. κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • ½ κ.γλ. στιγμιαίο καφέ
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας
  • Για το γαρνίρισμα
  • καρούλια σοκολάτας

Δείτε επίσης: Για Vegan και όσους κάνουν δίαιτα - Υγιεινό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, αυγά & γαλακτοκομικά

Παρασκευή

  • Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  • Διαβάστε το μυστικό μου για να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα, είτε μαύρη είτε λευκή!
  • Στο μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, το κακάο, τον καφέ, την βανίλια, το σιρόπι και μαζί την λιωμένη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

argiro.gr

Πως λιώνω κουβερτούρα και τα μυστικά

Μάθετε πώς θα λιώσετε σωστά τη σοκολάτα με ή χωρίς μπεν μαρί και πώς θα τη διατηρήσετε λεία και γυαλιστερή.

Πρώτα από όλα, ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Ποτέ μην προσπαθήσετε να λιώσετε μεγάλα κομμάτια σοκολάτας. Η ψιλοκομμένη σοκολάτα θα λιώσει πιο γρήγορα, όποιο τρόπο κι αν χρησιμοποιήσετε για το λιώσιμό της. Το πως λιώνω λευκή κουβερτούρα δεν διαφέρει σημαντικά από την κανονική απλά απαιτείται περισσότερος χρόνος.

Η χαμηλή θερμοκρασία είναι ιδανική για το λιώσιμο της κουβερτούρας, μιας και είναι γνωστό ότι δεν αγαπά η σοκολάτα τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αποφύγετε οποιαδήποτε υγρασία μέσα στο σκεύος που θα λιώσετε την σοκολάτα και στην σπάτουλα που θα χρησιμοποιήσετε.

δείτε τους διάφορους τρόπους.