Τιραμισού χωρίς αυγά! Μια τέλεια συνταγή για γλυκό ψυγείου, πολύ ελαφρύ και με αέρινη γεύση μέσα σε 10 λεπτά. Μια εύκολη και light εκδοχή του ιταλικού γλυκού που τόσο καλά γνωρίζουμε.
Πως να φτιάξεις το γλυκό
Υλικά
Για το τιραμισού χωρίς αυγά
- 2 συσκ. μπισκότα σαβαγιάρ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
- 3 κ.σ. αμαρέτο ή άλλο λικέρ της αρεσείας σας
- 250 γρ. βραστό νερό
Δείτε επίσης: Διαιτητικό γλυκό ψυγείου με μόνο 2 υλικά – Σοκολατοκόλαση με λίγες θερμίδες
Για την κρέμα τυριού
- 500 γρ. τυρί κρέμα light σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 κ.σ. ζάχαρη (ίσως και λίγο επιπλέον κατά βούληση)
- 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
- 150 γρ. ξύσμα σοκολάτας
Για το σερβίρισμα
- Λίγο κακάο
- Χρησιμοποιούμε ταψί 33X24 εκατ.
- Αρχικά χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το γλυκό.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ και τη ζάχαρη, το αμαρέτο και το βραστό νερό.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια στρώση στο ταψί (η κάθε στρώση είναι 1 πακέτο).
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, σε χαμηλή ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν τα δύο μίγματα.
Για το στήσιμο
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα τυριού στα σαβαγιάρ στο ταψί.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το μισό ξύσμα σοκολάτας.
- Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια δεύτερη στρώση.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα σοκολάτας.
- Παγώνουμε το τιραμισού στο ψυγείο, το λιγότερο για μία ώρα.
- Ιδανικά το τιραμισού χωρίς αυγά, είναι καλύτερο μετά από 3 με 4 ώρες αναμονής στο ψυγείο.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.