Vegan και διαίτης με 2 υλικά - Γλυκό ψυγείου "κόλαση" με σοκολάτα

Εύκολο και νόστιμο!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Vegan και διαίτης με 2 υλικά - Γλυκό ψυγείου

Νόστιμο, εύκολο και κατάλληλο για vegan και όσους κάνουν δίαιτα αυτό το γλυκό ψυγείου. Πρόκειται για brownies χωρίς ζάχαρη και γαλακτοκομικά. Μπορείς να το φτιάξεις ακόμη και αν είσαι αρχάριος στην μαγειρική.

Πως να φτιάξεις το γλυκό vegan και όσους κάνουν δίαιτα

Υλικά

  • 3 ‏γινωμένες μπανάνες (λιωμένες)
  • 1/4 φλιτζ. ‏κακάο σε σκόνη σκούρο
  • Σταγόνες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Δείτε επίσης: Το εύκολο γλυκό ψυγείου που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο - Το έφτιαξε μέχρι και η κόρη της Δέσποινας Βανδή, Μελίνα

Ετοιμασία

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C και αλείφετε ελαφρά με βούτυρο ή με ένα σπρέι λαδιού για μαγείρεμα ή με λίγο λάδι μια φόρμα 18×18 εκ. και αφήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε καλά τις λιωμένες μπανάνες με το κακάο μέχρι να προκύψει ένα πηχτό σοκολατένιο μείγμα. Αν θέλετε να προσθέσετε και τις σταγόνες σοκολάτας, τις ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε. Κατόπιν περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε προετοιμάσει. Ψήνετε για 20-25 λεπτά (καλό θα ήταν να κάνετε το κλασικό τεστ της οδοντογλυφίδας για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο). Αφού είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα. Μόλις περάσει η μία ώρα το βγάζετε από το ψυγείο, το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε!

foodmaniacs.gr

Πόσο να προθερμαίνουμε τον φούρνο;

Διαφορετικές είναι οι απόψεις για το θέμα αυτό! Κάποιοι λένε πως ο κατάλληλος χρόνος για να προθερμανθεί ο φούρνος είναι 15-20 λεπτά. Μόλις πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, θα σβήσει το λαμπάκι του θερμοστάτη. Άλλοι αναφέρουν πως χρειάζονται περί τα 8-10 λεπτά, ανάλογα και με τον φούρνο.