Γλυκά ψυγείου υπάρχουν πολλά, κι εμείς εδώ στο youweekly.gr σας έχουμε προτείνει αμέτρητες συνταγές (δείτε για παράδειγμα εδώ τη “σοκολατκόλαση” με nutella των 15 λεπτών). Αν, όμως, δεν έχετε πειστεί ακόμη για να φτιάξετε μία, η σημερινή θα το κάνει σίγουρα! Πρόκειται για το γλυκό με σαβαγιάρ του Δημήτρη Μιχαηλίδη, το οποίο είναι μέσα σε 10 λεπτά με τρεις μόνο κινήσεις είναι έτοιμο και σίγουρα αρέσει σε όλους. Είναι άλλωστε και ελαφρύ!

Πώς να φτιάξεις το γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ

Υλικά

1 πακέτο σαβαγιάρ

γάλα

340 γρ. τυρί κρέμα

220 γρ. άχνη

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμό από 1 λεμόνι

1 βανιλίνη

240 γρ. κρέμα γάλακτος

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε 1 μπολ ανακατεύουμε την κρέμα τυρί, την άχνη, τη βανιλίνη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί).
  • Βάζουμε σε 1 ταψί (25 εκ) τα σαβαγιάρ αφού τα έχουμε βουτήξει πρώτα στο γάλα, το μείγμα σαντιγί, τα σαβαγιάρ αφού τα έχουμε βουτήξει πρώτα στο γάλα και το μείγμα σαντιγί.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες και είναι έτοιμο.

Πηγή: dimitrismichailidis.com