Σοκολατένιο κέικ μωσαϊκό που θυμίζει σε κορμό - Πανεύκολη συνταγή για αρχάριους στην κουζίνα

Θα σας πάρει μόνο 20'

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Εάν ψάχνετε μια συνταγή εύκολη και σίγουρα απολαυστική, που θα μπορείτε να πάρετε μαζί σας στη δουλειά, στη σχολή αλλά και να καλύψετε λιγούρες στο σπίτι, τότε σας έχουμε το απόλυτο κέικ μωσαϊκό, που θυμίζει κορμό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Δείτε επίσης: Απολαυστικά soft cookies έτοιμα σε 10 λεπτά - Με υγρή σοκολάτα και υφή σαν μπράουνις

Η συνταγή για εύκολο και σοκολατένιο κέικ μωσαϊκό

Υλικά

  • 1 φλ. κακάο
  • 1 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1/4 φλ. γάλα καρύδας ή φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 20 μπισκότα πτι - μπερ ολικής άλεσης
  • Λίγη λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα
  • Λίγη τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένο βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνουμε τη φόρμα.
  • Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο.
  • Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα.
  • Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το κέικ για περίπου 2 1/2 με 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
  • Το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ξαναπαγώνουμε για λίγο να σφίξει η σοκολάτα.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
ΠΗΓΗ argiro.gr