Γλυκό ψυγείου - ''πειρασμός'': Η πανεύκολη συνταγή με σοκολάτα, μπισκότα ολικής και σαντιγί

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Μπορεί αυτές τις ημέρες να επικρατούν οι συνταγές της Σαρακοστής, ωστόσο υπάρχει πολύς κόσμος που δεν την ακολουθεί. Για εκείνους λοιπόν, ακολουθεί το απόλυτο γλυκό ψυγείου με κρέμα, σαντιγί και σοκολάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Δείτε επίσης: Νηστίσιμη σοκολατόπιτα της Αργυρώς: Το μυστικό για να μην βγει μαστιχωτή

Συνταγή για συνταγή γλυκού ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα και σαντιγί

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. (160 γραμ.)
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 συσκ. μπισκότα ολικής άλεσης (225 γραμ)
  • 2-4 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

Για την κρέμα σοκολάτα-βανίλια

  • 2 lt φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. ζάχαρη (220 γραμ.)
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες (160 γραμ.)
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη ή ψιλοκομμένη

Για το στήσιμο του γλυκού

  • 4 κ.σ. γάλα κρύο
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • Μπόλικη τρούφα σοκολάτα
  • 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ

Προαιρετικά

  • Σαντιγί

Εκτέλεση

Για την κρέμα βανίλια-σοκολάτα

  • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο 1/2 λίτρο κρύο γάλα που κρατήσαμε.
  • Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με σύρμα ή κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την ισομοιράζουμε σε δύο μπολ.
  • Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Για τη βάση μωσαϊκό

  • Σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη.
  • Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα.
  • Αδειάζουμε απλώνοντάς το σαν βάση σε ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ.
  • Ρίχνουμε πάνω στο μωσαϊκό, σε μια στρώση, την κρέμα βανίλια.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα κάνουμε στρώση όλα πάνω στην κρέμα βανίλια.
  • Ραντίζουμε με το γάλα και το κονιάκ.
  • Απλώνουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτα.
  • Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτα.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Προαιρετικά, πριν το σερβίρουμε, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τρούφα.

Αργυρώ - Γλυκό ψυγείου
argiro.gr

ΠΗΓΗ arigo.gr