Πολλές φορές οι κλασικές συνταγή είναι οι πιο ωραίες. Οπότε, εμείς σας μεταφέρουμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για κλασικά μπιφτέκια, αλλά και τα μυστικά της για να βγουν ζουμερά και αφράτα από το φούρνο.
Η συνταγή για τα μπιφτέκια
Υλικά
- 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια
- 2 ντομάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φετ. ψωμί
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Δείτε επίσης: Συνταγή για τηγανητά κεφτεδάκια – Το μυστικό με το ούζο και το ξύδι για να βγουν αφράτα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το ξύδι, το οποίο βοηθά στο να “σπάσουν” οι ίνες του κιμά και να γίνει πιο αφράτος.
- Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες κατευθείαν μέσα στο μπολ με τον κιμά — χρησιμοποιούμε και τα υγρά τους
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά, ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα
- Προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
- Αν το μείγμα βγει σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ψωμί ή λίγη φρυγανιά.
- Βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια και πλάθουμε τα μπιφτέκια (περίπου 10 κομμάτια).
- Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C με αέρα, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά.
- Τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν ζουμερά.
Tips
- Ιδανικά, χρησιμοποιούμε κιμά με λίγο λίπος. Αν ο κιμάς είναι άπαχος, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας επιπλέον ελαιόλαδο.
- Χρειαζόμαστε μπαγιάτικο ψωμί 2-3 ημερών (χωρίς κόρα). Τρίβουμε 3 φέτες ψωμί στο μπλέντερ, ώστε να γίνουν ψιλά ψίχουλα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ