Αν είστε λάτρης του σινεμά, της καλή παρέας ή απλά των νόστιμων σνακ, το ποπ κορν δεν μπορεί παρά να είναι το πρώτο στη λίστα σας. Αλλά το να φτιάξετε τα πιο τέλεια καραμελωμένα ποπ κορν δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Θέλει τη σωστή τεχνική, τα σωστά υλικά και λίγο μαγεία για να γίνει το απόλυτο σνακ που θα σας ξετρελάνει.
Στο άρθρο αυτό, λοιπόν, θα σας αποκαλύψουμε τα απόλυτα μυστικά για να φτιάξετε καραμελωμένα ποπ κορν με γεύση που θα θυμάστε για καιρό!
Τι θα χρειαστείς για τα ποπ κορν
- 3 κ.σ καλαμποκέλαιο
- 1/2 φλ. καλαμπόκι
- 2 κ.σ βούτυρο
- αλάτι
Για τα καραμελωμένα ποπ κορν
- 200 γραµ. ζάχαρη
- 100 γραµ. νερό
- 30 γραµ. βούτυρο
- 2-3 πρέζες ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Δείτε επίσης: Νόστιμο κέικ του 5λεπτου χωρίς μίξερ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση, ανακινώντας που και που την κατσαρόλα από το χερούλι.
- Μόλις αρχίσει να παίρνει ξανθό σκούρο χρώμα καραμέλας, ρίχνουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον ανθό αλατιού.
- Περιχύνουμε τα ποπ κορν στα γρήγορα και αμέσως ανακατεύουμε με δυο σπάτουλες ώστε να ντυθούν όλα με καραμέλα.
- Τα αδειάζουμε γρήγορα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα απλώνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Μόλις κρυώσουν καλά, τα σπάμε να ξεχωρίσουν μεταξύ τους και τα σερβίρουμε.
Τα μυστικά που πρέπει να θυμάσαι
- Πρέπει να δουλεύουμε γρήγορα πριν κρυώσει η καραμέλα, να τα ανακατέψουμε αμέσως και να τα στρώσουμε στο ταψί.
- Βάζουμε τα σκεύη μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό.
- Αφήνουμε να πάρει βράση για να λιώσει η καραμέλα από την κατσαρόλα και τις κουτάλες και να καθαρίσουν τα σκεύη καλά.