Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας δείχνει την συνταγή για τον πιο νόστιμο τραχανά σούπα με ντομάτα μέσα σε 17 λεπτά. Μάλιστα, υπάρχει και ένα super tip που πρέπει να προσέξετε ώστε να μην σας κολλήσει στο βράσιμο και δεν τρώγεται.
Πως να φτιάξεις τον τραχανά σούπα με ντομάτα
Υλικά
- 1 φλ. τραχανά γλυκό ή ξυνό
- 5 φλ. νερό
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για το σερβίρισμα – Φέτα σε τρίμματα ή στραγγιστό γιαούρτι
Δείτε επίσης: Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια του 15λεπτου – Πώς θα τα φτιάξετε
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε προσθέτουμε τον πελτέ, τον τραχανά και το ελαιόλαδο.
- Αλατίζουμε με προσοχή και τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση.
- Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς).
- Σερβίρουμε τον τραχανά σε βαθιά πιάτα ή μπολ και ρίχνουμε τρίμματα φέτας ή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.
- Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.
- TIP – Μη βράζετε τον τραχανά σε δυνατή φωτιά και φροντίστε να υπάρχει πάντα αρκετό νερό
Αν δεν υπάρχει αρκετό νερό και σταθεί για 5 λεπτά στην κατσαρόλα, θα το ρουφήξει όλο. - Σερβίρετε τον κοκκινιστό τραχανά σε βαθιά πιάτα με τρίμματα φέτας ή ανακατέψτε στο πιάτο σας στραγγιστό γιαούρτι για πιο κρεμώδη υφή. Ο τραχανάς γίνεται και λευκός χωρίς ντομάτα αλλά ο κοκκινιστός έχει άλλη νοστιμιά.