Καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται, ωστόσο, γι’ αυτούς που θέλουν να προσέχουν την διατροφή τους ακόμα και το καλοκαίρι, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφύγουν τους… πειρασμούς. Γι’αυτό η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για ακόμη μια φορά έχει την λύση: Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε υγιεινό παγωτό με στέβια χωρίς ζάχαρη εύκολα και γρήγορα με μόνο τρία υλικά.
Υγιεινό παγωτό με στέβια και μόνο 3 υλικά
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- 1 μπανάνα μεγάλη παγωμένη
- 2 κ.σ. κακάο άγλυκο (γεμάτες)
- 1 κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
- 1/4 φλ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΑΝΓΚΟ
- 1 μεγάλη μπανάνα
- 1 μεγάλο μάνγκο ή ροδάκινο
- 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
- 1/4 φλ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
- 1 μεγάλη μπανάνα
- 250 gr παγωμένα κόκκινα φρούτα δάσους ή φράουλες
- 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
- 1/4 φλ. φυτικό γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)
Διαβάστε επίσης: Παγωτό σάντουιτς με τραγανά μπισκότα σοκολάτας και κρεμώδη υφή – Με 3 βασικά υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Χωνάκια παγωτού
Εκτέλεση
ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τη μπανάνα σε μικρά κομμάτια.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό δίσκο.
- Απλώνουμε τα κομμάτια μπανάνας και τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως.
- Βάζουμε τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το κακάο, το υγρό γλυκαντικό με στέβια καθώς και το φυτικό γάλα.
- Χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν.
- Στην αρχή μοιάζει να έχει κομματάκια αλλά με το συνεχές χτύπημα για 1-2’ σχηματίζεται soft παγωτό.
- Ισομοιράζουμε σε χωνάκια και το απολαμβάνουμε αμέσως.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΑΝΓΚΟ
- Κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε δίσκο και τα παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα φρούτα, το υγρό γλυκαντικό με στέβια και το φυτικό γάλα.
- Τα πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί soft παγωτό με γεύση μάνγκο.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
- Αντικαθιστούμε το παγωμένο μάνγκο με 250 γραμ. παγωμένα κόκκινα φρούτα δάσους ή φράουλες.
- Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με την παγωμένη μπανάνα και το υγρό γλυκαντικό με στέβια.
- Σε 2’ έχουμε έτοιμο κατακόκκινο παγωτό soft με γεύση φρούτων.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
- Σερβίρετε αμέσως γιατί θα λιώσει.
- Πολλές φορές τα φρούτα που μένουν στην φρουτιέρα καταλήγουν στα σκουπίδια. Μπορείς να κόψεις τις μπανάνες και να τις διατηρείς παγωμένες στην κατάψυξη. Έτσι, ανά πάσα στιγμή βγάζεις από την κατάψυξη και φτιάχνεις σπιτικό παγωτό.
Πηγή: argiro.gr.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ