Η σοκολατόπιτα είναι ένα από τα πιο ωραία γλυκά, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Κι αν θέλετε να την φτιάξετε μέσα σε 10 λεπτά για να την απολαύσετε στο σπίτι σας, υπάρχει τρόπος. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει την τέλεια συνταγή, με ρευστό το κέντρο της.
Πώς θα φτιάξετε την υγρή σοκολατόπιτα
Υλικά
- 5 αυγά
- 250 γραμ. μαλακό βούτυρο
- 250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γλ υγρή βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
Δείτε επίσης: Αφράτο διαιτητικό κέικ του 15λεπτου – Χωρίς ζάχαρη και βούτυρο
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.
- Τα ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι.
- Βρέχουμε και τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί.
- Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω κομμάτια σοκολάτας.
- Ότι σοκολάτα έχουμε χρησιμοποιούμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 15′.
- Όταν το βγάζουμε από το φούρνο είναι αρκετά υγρό.
- Όσο κρυώνει σφίγγει, αλλά μέσα στο κέντρο παραμένει ρευστό.
Πηγή: argiro.gr