Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσιάζει για άλλη μια φορά μια απολαυστική συνταγή που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας! Φτιάξετε τα ριγκατόνι ή φιογκάκι ζυμαρικά με 4 τυριά και σάλτσα ντομάτα που μαζί αποτελούν τον απόλυτο συνδυασμό γεύσεων!

Πως να φτιάξετε τα ζυμαρικά με 4 τυριά και σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Για τα ζυμαρικά

  • 500 γρ. φιογκάκι ή ριγκατόνι
  • 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. τριμμένο κασέρι
  • 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα

Για τη σάλτσα ντομάτα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 συσκευασίες ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπόλικα φύλλα φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτα

  • Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες.
  • Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες.
  • Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού

Διαβάστε επίσης: Πως να φτιάξετε φρέσκα ζυμαρικά στο πι και φι

Για τα ριγκατόνι ή τα φιογκάκια

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.
  • Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε 2 με 3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και την μισή παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας.
  • Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά τελειώνουμε με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 με 20 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.

Πηγή: argiro.gr