Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσιάζει για άλλη μια φορά μια απολαυστική συνταγή που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας! Φτιάξετε τα ριγκατόνι ή φιογκάκι ζυμαρικά με 4 τυριά και σάλτσα ντομάτα που μαζί αποτελούν τον απόλυτο συνδυασμό γεύσεων!
Πως να φτιάξετε τα ζυμαρικά με 4 τυριά και σάλτσα ντομάτας
Υλικά
Για τα ζυμαρικά
- 500 γρ. φιογκάκι ή ριγκατόνι
- 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλ. τριμμένο κασέρι
- 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
Για τη σάλτσα ντομάτα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 4 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένες
- 4 συσκευασίες ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπόλικα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα ντομάτα
- Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες.
- Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού
Διαβάστε επίσης: Πως να φτιάξετε φρέσκα ζυμαρικά στο πι και φι
Για τα ριγκατόνι ή τα φιογκάκια
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.
- Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε 2 με 3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και την μισή παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας.
- Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού.
- Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά τελειώνουμε με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 με 20 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.
Πηγή: argiro.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ