Οικονομικές ιδέες για να στολίσετε το σπίτι σας τα Χριστούγεννα - πέρα από το δέντρο! (Βίντεο)

Μπάλες που δεν τραυματίζουν τα παιδιά και τα ζώα σας!

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

Γνωστός για τις ευφάνταστες ιδέες και κατασκευές για το σπίτι, ο κορυφαίος διακοσμητής Νίκος Κωνστάντης που τον απολαμβάνουμε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα, δίνει στο youweekly.gr αποκλειστικά τις πιο χρήσιμες συμβουλές του, για το πως να στολίσετε το σπίτι σας τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων που πλησιάζουν με τον πιο οικονομικό τρόπο. Επίσης δίνει ιδέες για στολίδια που θα «ντύσουν» το δέντρο σας και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας, όπως και χρηστικές συμβουλές για μετά τις γιορτές, πως να... καθαρίσετε τα δέντρα σας με εύκολο τρόπο πριν τα ανεβάσετε στο πατάρι για να τα έχετε για μια ζωή!

Στολίσατε, ή είστε από τους αναποφάσιστους που δεν έχετε ακόμα επιλέξει ούτε το δέντρο που ταιριάζει στην αισθητική και στον χώρο σας; Μεγάλο, μεσαίο ή μικρό δέντρο για το σαλόνι σας; Με ή χωρίς φωτάκια; Ποιο μέγεθος και ποιο στυλ δέντρου πρέπει να πάρετε, ώστε να κινείστε άνετα στο σαλόνι σας και το δέντρο να μην πιάνει παραπάνω χώρο από όσο πρέπει; Συναντήσαμε τον επιτυχημένο διακοσμητή Νίκο Κωνστάντη στο κατάστημα «Seasons stores» στον Γέρακα και εκείνος μοιράστηκε μαζί μας ιδέες, προτάσεις και χρήσιμες συμβουλές για τις γιορτινές μέρες για όλους εμάς που θέλουμε τον τέλειο στολισμό του σπιτιού μας, χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα.

Δείτε επίσης: Χριστούγεννα και Feng shui: Τα 4 σημεία του σπιτιού σας που δεν πρέπει να βάλετε το δέντρο - Είναι γρουσουζιά και κακοτυχία


Ποιο σχήμα δέντρου να επιλέξετε, ποια στολίδια θα εντυπωσιάσουν και δεν θα... αδειάσουν το πορτοφόλι σας και πόσα από αυτά μπορείτε, ακόμα και μετά τις γιορτές, να τα χρησιμοποιήσετε και μετά στο τραπέζι σας, σε ένα κάλεσμα γενεθλίων ή σε μια γιορτή... «Μην πετάτε τα κουτιά από τα δέντρα που αγοράζετε, θα σας χρειαστούν για να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια και φυσικά μπορείτε, πριν ανεβάσετε το δέντρο σας στο πατάρι, να το πλύνετε στο μπαλκόνι και μόλις στεγνώσει, να το φυλάξετε στο κουτί του», λέει ο Νίκος Κωνστάντης.

Μπάλες που δεν σπάνε για τα παιδιά και τα ζώα σας!

Για να μην κυνηγάτε τα μωρά σας μέσα στο σπίτι όταν τα δείτε να πλησιάζουν στο δέντρο ή και τα κατοικίδιά σας, και για να μην έχετε τον φόβο εάν τυχόν σπάσει μια μπάλα ότι θα τραυματιστούν, επιλέξτε μπάλες από φελιζόλ σε διάφορα χρώματα και σε οικονομική τιμή που ξεκινάνε από 5 ευρώ και που δεν σπάνε όταν θα πέσουν κάτω και δεν θα γεμίσουν το πάτωμα με γυαλιά. Επίσης πανέμορφα υφασμάτινα λουλούδια που οι τιμές τους ξεκινάνε από 2,5 ευρώ το ένα, που όταν θα ξεστολίσετε το δέντρο σας, θα δέσετε τις πετσέτες του φαγητού πάνω στο τραπέζι και οι καλεσμένοι σας θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό.
Κάποιοι λένε ότι το καλύτερο στολίδι του δέντρου είναι τα φωτάκια... Ο Νίκος Κωνστάντης έχει λύση και για αυτό αφού κάποιοι από εσάς κρατάτε τα λαμπάκια όλο τον χρόνο μέσα στο σπίτι σας... Προτείνει μια σειρά από 1500 λαμπάκια ασφαλείας με μετασχηματιστή, που προφυλάσσει τα παιδιά αλλά και τα κατοικίδιά μας από ηλεκτροπληξία. «Μια σειρά από λαμπάκια led δεν καίει πάνω από 1ευρώ όλο τον μήνα των Χριστουγέννων. Μην φοβάστε τα λαμπάκια led, θα κάνετε οικονομία, μόνο όταν θα λείπετε από το σπίτι θα κλείνετε τον διακόπτη τους» λέει ο Νίκος Κωνστάντης

Ευχαριστούμε το κατάστημα Seasons stores στον Γέρακα για την φιλοξενία στον χώρο του.