Λουσμένη στο φως με μεγάλο τζάκι στο σαλόνι - Η βίλα «στολίδι» του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Πόρτο Ύδρα που πουλήθηκε για 140.000 ευρώ

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έφυγε από τη ζωή στις 8 Αυγούστου 2004 (δείτε εδώ τη φωτογραφία που διέρρευσε 19 χρόνια μετά από τον γάμο του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη) και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως άφησε την τελευταία του πνοή στην αγαπημένη του μονοκατοικία στο Πόρτο Ύδρα, το ησυχαστήριό του.

Την βίλα αυτή, συγκεκριμένα, την είχε αγοράσει τη δεκαετία του '70. Εκεί πέρασε αρκετά χρόνια της παιδικής του ηλικίας στην περιοχή φιλοξενούμενος από τον θείο του, επομένως ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που τον οδήγησε στην επιλογή να αγοράσει σπίτι.

Πάντοτε όσοι περνούσαν από εκεί την θαύμαζαν και για τον ηθοποιό το μέρος εκείνο ήταν η διαφυγή του, αφού πάντα όταν ήθελε να περάσει λίγο ποιοτικό χρόνο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τα αγαπημένα του πρόσωπα, βρισκόταν εκεί.

Μετά τον θάνατο του, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Το σπίτι πέρασε στα χέρια των κληρονόμων του, που δεν ήταν ο γιος του, αλλά ο αγαπημένος του ανιψιός και τα αδέλφια του, οι οποίο αργότερα το πούλησαν. Σύμφωνα με το περιοδικό “Χάϊ”, η θρυλικό αυτή βίλα του μεγάλου ηθοποιού πουλήθηκε έναντι του ποσού των 140.000 ευρώ και ο νέος ιδιοκτήτης είναι Έλληνας επιχειρηματίας. Μάλιστα, ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, έχει ως σκοπό την επαναφορά της παλιάς αίγλης της, μετατρέποντας το ξανά σε ένα πραγματικό στολίδι για τον οικισμό.

Δείτε επίσης: Από τους πιο ακριβοπληρωμένους της εποχής: Πόσα λεφτά έπαιρνε ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ για μια ταινία

Σύμφωνα, επίσης, με τον οικιστή του Πόρτο Ύδρα, αλλά και ιδιοκτήτη μιας από της μεγαλύτερες εταιρείες real estate της περιοχής Goutos Properties, κ. Βερύκιο, θεωρείται πως το ακίνητο δεν πουλήθηκε σε υψηλή τιμή διότι είχε εγκαταλειφθεί ουσιαστικά και θα χρειαζόταν αρκετές επισκευές.

Βέβαια, τα τελευταία χρόνια η ζήτηση έχει ανέβει πολύ στην περιοχή, καθώς όλο και περισσότεροι ξένοι επενδυτές αναζητούν ακίνητα.

Φωτογραφίες από τη μονοκατοικία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στο Πόρτο Ύδρα

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες ήταν ένας χώρος που "λουζόταν" με φως, με τις τεράστιες τζαμαρίες του στο σαλόνι, ενώ είχε πολύ μεγάλο χώρο στην αυλή. Ήταν ιδανικό και για τον χειμώνα, αφού είχε και τζάκι!

Δημήτρης Παπαμιχαήλ

Δημήτρης Παπαμιχαήλ σπίτι

Δημήτρης Παπαμιχαήλ Πόρτο Ύδρα

Δημήτρης Παπαμιχαήλ σπίτι εγκαταλελειμμένο

Δημήτρης Παπαμιχαήλ πουλήθηκε το σπίτι του

Δημήτρης Παπαμιχαήλ σπίτι πουλήθηκε 140.000

Πηγή φωτογραφιών: neolaia.gr