Θα μοσχοβολάει ολόκληρο το σπίτι - Κόψτε ένα πορτοκάλι στη μέση, προσθέστε κανέλα και...

Το μυστικό που θα σας σώσει

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θα μοσχοβολάει ολόκληρο το σπίτι - Κόψτε ένα πορτοκάλι στη μέση, προσθέστε κανέλα και...

Θέλεις να μυρίζει το σπίτι σου όλη την ημέρα; Το μυστικό αυτό με το πορτοκάλι θα σας «σώσει». Κόψτε το στη μέση, προσθέστε κανέλα και θα μοσχοβολάνε όλοι οι χώροι ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κανέλα και στα φυτά του κήπου σας.

Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όλη την ημέρα με πορτοκάλι και κανέλα

  • Πάρτε ένα πορτοκάλι και κόψτε το στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρέστε προσεκτικά την ψίχα αφήνοντας στο κέντρο την άσπρη ψίχα, η οποία θα γίνει το φυτιλάκι που θα ανάψετε για να μυρίσει.
  • Γεμίστε την φλούδα με ελαιόλαδο μέχρι τη μέση του φυτιλιού και βάλτε μέσα σκόνη κανέλας.
  • Ανάψτε το φυτίλι και σιγά σιγά θα διαπιστώσετε πως από τη φλόγα θα αναδύονται σε όλο το σπίτι οι μυρωδιές του πορτοκαλιού και της κανέλας.

Πορτοκάλι κανέλα αρωματικό κερί

Ειστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη της κανέλας για την υγεία

Η κανέλα, το αγαπημένο μπαχαρικό που χαρίζει μοναδικό άρωμα και γεύση σε αλμυρές και γλυκιές συνταγές, ωφελεί πολλαπλώς και την υγεία.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

  • Μειώνει τη φλεγμονή: Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά της κανέλας δρουν κατά της φλεγμονής και συμβάλλουν στην υποχώρηση του μυϊκού πόνου και του οιδήματος.
  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου: Ανασκόπηση μελετών έδειξε ότι η πρόσληψη 120mg κανέλας καθημερινά, μειώνουν τα επίπεδα κακής LDL χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και ολικής χοληστερόλης. Άλλη μελέτη έδειξε ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή με πολλά μπαχαρικά, όπως κανέλα και κουρκουμά και έτρωγαν λιπαρά γεύματα, μείωσαν τα τριγλυκερίδια.
  • Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη: Η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και μεταβολικού συνδρόμου. Έρευνες έδειξαν ότι η βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου με κανέλα σε διαβητικούς, μείωσε τα επίπεδα σακχάρου και βελτίωσε την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
  • Προστατεύει από τον καρκίνο: Η υψηλή περιεκτικότητα της κανέλας σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει από τις βλάβες στο DNA και τις κυτταρικές μεταλλάξεις που σχετίζονται με τον καρκίνο, έδειξαν μελέτες σε πειραματόζωα.