Για να τα σώσετε από την καταστροφή τους: Ρίξτε κανέλα στα φυτά σας και...

Το μυστικό που πρέπει όλοι να γνωρίζουν

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Για να τα σώσετε από την καταστροφή τους: Ρίξτε κανέλα στα φυτά σας και...

Η κανέλα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είχαμε σκεφτεί ότι μπορεί να χρησιμεύσει στον κήπο. Με αυτό τον τρόπο θα τα σώσετε από σίγουρη καταστροφή, το ίδιο κι αν ρίξετε λεμόνι και ζάχαρη.

Ρίξτε κανέλα στα φυτά σας

Η Κρίστι Ρεξ, μια Youtuber, έριξε κανέλα σε όλες τις γλάστρες του κήπου της. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από λίγες εβδομάδες τα φυτά να μεγαλώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ η κανέλα έδιωξε όλους του ενοχλητικούς μύκητες που εμπόδιζαν την ανάπτυξή τους.

“Πρόκειται για έναν δολοφόνο για τους μύκητες και ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μεγαλώσουν σίγουρα τα φυτά σου ακόμη και σε κλειστό χώρο” τονίζει η ίδια!

Ρίξτε κανέλα στα φυτά σας

Πώς βοηθάει γενικότερα η κανέλα

Ο ιός HIV, αποδομεί σταδιακά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει στο AIDS. Η κανέλα Cassia, αποδείχθηκε σε κλινικές μελέτες πως μπορεί να βοηθήσει στον αγώνα ενάντια στιν ιό HIV καθώς οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως ήταν η πιο αποτελεσματική από 69 άλλα φυτά με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Η κινναμική αλδεϋδη, το βασικότερο συστατικό της κανέλας μπορεί να καταπολεμήσει διάφορα είδη μολύνσεων. Το έλαιο κανέλας μπορεί να θεραπεύσει λοιμώξεις του αναπνευστικού, να εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων, όπως η λιστέρια και η σαλμονέλα ενώ έχει αποδειχθεί πως η κανέλα φροντίζει την στοματική υγιεινή και μας χαρίζει δροσερή αναπνοή.

Ο καρκίνος χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των κυττάρων στον οργανισμό και η κανέλα φαίνεται πως μπορεί να «φρενάρει» τη δράση του σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε ζώα. Φρενάρει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων και των αιμοφόρων αγγείων στους όγκους, προκαλώντας καταστροφή των κυττάρων αυτών. Έρευνες που έγιναν σε ποντίκια απέδειξαν πως η κανέλα μπορεί να ενεργοποιήσει αντιοξειδωτικά ένζυμα και να εμποδίσει την περαιτέρω ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Ωστόσο, η αντικαρκινική της δράση, πρέπει να αποδειχθεί με περισσότερες έρευνες.

Οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες χαρακτηρίζονται από προοδευτική απώλεια της δομής ή της λειτουργίας των κυττάρων. Οι δύο πιο χαρακτηριστικές από αυτές είναι το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.
Δυο στοιχεία που έχουν βρεθεί στην κανέλα φαίνεται πως εμποδίζουν την ανάπτυξη της πρωτεΐνης Τ που ευθύνεται για το Αλτσχάιμερ. Σε έρευνα που έγινε σε ποντίκια με πάρκινσον, η κανέλα, βοήθησε στην προστασία νευρώνων και στη λειτουργία της κίνησης. Ωστόσο, χρειάζονται και άλλες έρευνες για να διαπιστωθεί η επίδραση τις κανέλας στις ασθένειες αυτές.