Δεν θα σας πλησιάζουν καν: Απαλλαχτείτε οριστικά από τα έντομα του καλοκαιριού χρησιμοποιώντας λεμόνι

Το μυστικό που πρέπει να γνωρίζετε μιας και ήρθε το καλοκαίρι

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δεν θα σας πλησιάζουν καν: Απαλλαχτείτε οριστικά από τα έντομα του καλοκαιριού χρησιμοποιώντας λεμόνι

Το λεμόνι είναι γνωστό για τις πολλές και διαφορετικές χρήσεις του και μια από αυτές αφορά το τσίμπημα από τα έντομα του καλοκαιριού αλλά και τον τρόπο που μπορούμε να απαλλαχτούμε από αυτά και να κάτσουμε ήρεμα και ωραία στην βεράντα μας, ενώ υπάρχει κι ένα κόλπο με αγγούρι για να απαλλαχτούμε και από τις κατσαρίδες.

Πώς μπορούμε να απαλλαχτούμε από τα έντομα με λεμόνι

Πώς μπορούμε να απαλλαχτούμε από τα έντομα με λεμόνι

Αρχικά, αν μας τσιμπήσει μια μέλισσα και αν το κεντρί είναι ακόμα στο δέρμα, βγάλτε το με ένα τσιμπιδάκι. Κάντε μασάζ με μία έως δύο σταγόνες λάδι λεμονιού, αναμεμειγμένο με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, στο δέρμα γύρω από το τσίμπημα.

Για να απωθήσετε τα έντομα, προσθέστε 20 σταγόνες έλαιο λεμονιού σε ένα φλιτζάνι (250 ml) νερό και ψεκάστε στον αέρα. Μυρίζει υπέροχα και ταυτόχρονα απωθεί τα έντομα. Μια άλλη σπιτική θεραπεία είναι να τοποθετήσετε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λάδι λεμονιού στην κρεβατοκάμαρά σας.

Εάν κάθεστε έξω το βράδυ, εφαρμόστε αιθέριο έλαιο λεμονιού σε περιοχές του δέρματος που δεν καλύπτονται με ρούχα.

Αντιμετωπίστε το τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας και με μαγειρική σόδα

Εάν δεν είστε αλλεργικοί απλά αφαιρέστε το κεντρί.

Αν είναι ορατό (πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για μέλισσα, αφού οι σφήκες δεν αφήνουν πίσω τους το κεντρί), προσπαθήστε να το απομακρύνετε σπρώχνοντάς το πλάγια με τα δάχτυλά σας. MH χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι γιατί είναι πιθανόν πιέζοντάς το να ελευθερώσετε περισσότερο δηλητήριο μέσα στην πληγή κι έτσι να πονέσει περισσότερο.

ΠΡΟΣΟΧΗ - χρειάζεται να μην γίνει προσπάθεια αφαιρέσεως του κεντριού με πίεση (ζούληγμα) της περιοχής που είναι καρφωμένο με τα δάκτυλα ή με τα νύχια μας διότι μπορεί αντί να βγει το κεντρί προς τα έξω να σπρωχτεί ακόμα πιο βαθιά.

  • Καθαρίστε την περιοχή με προσοχή
  • Εφαρμόστε πάγο. Ακουμπήστε μια παγοκύστη για να αποφύγετε το πρήξιμο.
  • Πάρτε κάποιο αντιισταμινικό ή κρέμα κορτιζονούχο για τη φαγούρα και κάποιο παυσίπονο για τον πόνο αν χρειάζεται.
  • Εάν έχετε σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση, ξαπλώστε και αφαιρέστε με πολύ προσοχή το κεντρί ώστε να μην διαχυθεί το δηλητήριο στους ιστούς και ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Έτσι θα αντιμετωπίσετε το τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας με μαγειρική σόδα