Δεν αντέχετε την μυρωδιά του σπιτιού σας; - Φτιάξτε μόνοι σας το απόλυτο άρωμα με κανέλα και...

Θα μυρίζει όλη την ημέρα

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Δεν αντέχετε την μυρωδιά του σπιτιού σας; - Φτιάξτε μόνοι σας το απόλυτο άρωμα με κανέλα και...

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την μυρωδιά στο σπίτι σας ή θεωρείτε πως αρώματα χώρου δεν κάνουν δουλειά τότε σας έχουμε για ακόμη μια φορά την λύση καθώς το μόνο που θα χρειαστείτε είναι δυο υλικά τα οποία τα έχετε σίγουρα στο σπίτι σας.

Ο λόγος για την κανέλα όπου η μυρωδιά που έχει σου "σπάει" σίγουρα την μύτη αλλά και το πορτοκάλι ενώ με κανέλα μπορείτε να σώσετε και τα κατεστραμμένα σας φυτά.

Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όλη την ημέρα με πορτοκάλι και κανέλα

  • Πάρτε ένα πορτοκάλι και κόψτε το στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρέστε προσεκτικά την ψίχα αφήνοντας στο κέντρο την άσπρη ψίχα, η οποία θα γίνει το φυτιλάκι που θα ανάψετε για να μυρίσει.
  • Γεμίστε την φλούδα με ελαιόλαδο μέχρι τη μέση του φυτιλιού και βάλτε μέσα σκόνη κανέλας.
  • Ανάψτε το φυτίλι και σιγά σιγά θα διαπιστώσετε πως από τη φλόγα θα αναδύονται σε όλο το σπίτι οι μυρωδιές του πορτοκαλιού και της κανέλας.Πορτοκάλι κανέλα αρωματικό κερί

Έχουμε ακόμη ένα μυστικό για την κανέλα. Πιείτε την κάθε ημέρα πριν πέσετε για ύπνο μαζί με λεμόνι και θα «σωθεί» το σώμα σας.

Ένα ακόμη μυστικό που δεν ήξερες για την κανέλα

Έχεις ξεμείνει από λεφτά και δεν μπορείς να διαθέσεις άλλα για να αγοράσεις ακριβά προϊόντα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας; Υπάρχουν λοιπόν πολλοί τρόποι για να καταφέρετε να την εξαφανίσετε ή έστω να την μειώσετε από τα σημεία που έχετε το πρόβλημα. Ένας από αυτούς είναι το λάδι και η κανέλα (με την οποία μπορείς να φουσκώσεις και τα χείλη).

Με αυτά τα δυο υλικά και ένα βαζάκι, φτιάχνετε ένα απίστευτο μείγμα, το οποίο για να δείτε αποτέλεσμα πρέπει να το χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο και όχι λίγο πριν την παραλία.

Το μείγμα με κανέλα και λάδι για την κυτταρίτιδα

Υλικά

  • 1 γυάλινο βάζο (ιδανικά του λίτρου)
  • ξυλάκια κανέλας (όσο περισσότερα τόσο πιο δυνατό θα είναι το λάδι μας)
  • ελαιόλαδο

Κανέλα και λάδι κατά της κυτταρίτιδας

Οδηγίες

  • Πλένουμε πολύ καλά το γυάλινο βάζο και το σκουπίζουμε πολύ καλά
  • Τοποθετούμε τα ξυλάκια κανέλας και γεμίζουμε με ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά το καπάκι
  • Το αφήνουμε στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος (κοντά σε καλοριφέρ) για 3-4 βδομάδες. Ιδανικά το ανακινούμε καθημερινά
  • Μετά το μπάνιο και ιδανικά μετά από απολέπιση, βάζουμε λάδι κανέλας και κάνουμε μασάζ. Με κυκλικές κινήσεις, ανοδικές, σύμφωνα με το λεμφικό μας σύστημα, από κάτω προς τα πάνω. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήσετε ειδικά βουρτσάκια ή τους πήχεις σας (όπως γίνεται το Shiatsu)