Απλά μυστικά και η φροντίδα του σπιτιού θα γίνει πιο εύκολη!

Απλά μυστικά και η φροντίδα του σπιτιού θα γίνει πιο εύκολη!
Αν το συμμάζεμα του σπιτιού σου φαίνεται "βουνό", μάθε μερικά μυστικά που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη...

Μην αφήνεις το κρεβάτι άστρωτο
Όσο και να βιάζεσαι το πρωί, φρόντισε να στρώσεις το κρεβάτι σου γιατί μόνο έτσι θα φαίνεται τακτοποιημένο το δωμάτιό σου ?ακόμη και στην ουσία αν δεν είναι.

Καθάρισε όσο μαγειρεύεις
Όταν είσαι στην κουζίνα καλό είναι να μην αφήνεις τα "βρώμικα" να μαζεύονται. Αν βάζεις στη θέση τους και μάλιστα καθαρά ένα ένα τα σκεύη που χρησιμοποιείς, πρώτον δεν θα πελαγώσεις όταν τα δεις στοίβα μπροστά σου στο τέλος και δεύτερον, θα γλιτώσεις σίγουρα χρόνο από τη ζωή σου.

Ζήτω η... ξυποληταρία!
Τα παπούτσια δεν μπαίνουν μέσα στο σπίτι. Τέλος! Δεν υπάρχει πιο σοβαρή εστία βρώμας από τις σόλες των παπουτσιών. Όσο παράξενο και αν σου φαίνεται, ετοίμασε δίπλα στην είσοδο έναν ειδικό χώρο για να αφήνεις τα παπούτσια όπου θα έχεις και αρκετά ζευγάρια παντοφλίτσες ή και πατουσοκαλτσάκια για να αλλάζεις μόλις μπεις στο σπίτι. Και για τους καλεσμένους σου ακόμη. Γιατί όχι;;; Μάθε και στα παιδιά σου τη συνήθεια από μικρά. Μόνο καλό θα τους κάνεις...

Κάθε πράγμα στη θέση σου
Την παραπάνω λογική, καλό είναι να την επεκτείνεις και σε όλα τα δωμάτια. Η ακαταστασία μόνο σε... βρωμιά μπορεί να παραπέμπει!

Η δύναμη της... σκούπας
Στο τέλος της μέρας, και όταν έχεις τελειώσει όλες τις δουλειές σου, πάρε δύο λεπτά και κάνε μια σκούπα στην κουζίνα -αν όχι σε όλο το σπίτι. Ακόμη και χωρίς σφουγγάρισμα η εικόνα του δωματίου θα είναι καλύτερη, ενώ ψίχουλα και άλλες βρωμιές δεν θα "ταξιδέψουν" σε όλο το σπίτι.

Προφύλαξε χαλιά και έπιπλα
Βάλε τα ειδικά τσοχάκια στα πόδια καρεκλών και τραπεζιών, αλλά και κάτω από βάζα και διάφορα άλλα διακοσμητικά που μπορεί να γρατσουνίσουν τα έπιπλά σου.

Επανέφερε τις λακούβες στα χαλιά
Αν παρόλη την προσπάθεια που κάνεις δεις στο χαλί βαθούλωμα από βαρύ τραπέζι ή καρέκλα που δεν έχει κινηθεί καιρό, μη σκας. Πάρε ένα παγάκι -ναι, ναι, καλά διαβάζεις- βάλτο στο σημείο και άφησέ το για λίγα λεπτά. Το υλικό θα ρουφήξει το νερό και θα επανέλθει στο... ύψος του. Κάνε μετά και μια ηλεκτρική για να μαζέψει τα νερά και με γεια σου!

womenonly.gr