Πώς να κάνετε φιλικό το σπίτι σας για το τετράποδό σας: 3+1 tips

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Unsplash.com
Unsplash.com

Τις ημέρες των Χριστουγέννων, εκτός από έναν υπερήλικα σκύλο που έχω μέσα στο σπίτι και δύο γατάκια, που μένουν μεν έξω στον αυλή, αλλά με την πρώτη ευκαιρία μπαινοβγαίνουν στο σπίτι, απέκτησα και ένα κουνελάκι. Δεν σας κρύβω πως άρχισα λίγο να νιώθω σαν τον dr Dolittle. Πιθανότατα κι εσείς ν’ αποκτήσατε κάποιο ζωάκι ή κουταβάκι την περίοδο των εορτών.

Γι’ αυτό θα σας δείξω μερικά tips έτσι ώστε ο χώρος σας να γίνει φιλικός προς αυτό και να ζήσετε αγαπημένοι και ευτυχισμένοι.

Από την Βίκυ Ανδρή και το περιοδικό TiViSirial

Σπίτι & σκύλος

Πώς να κάνετε φιλικό το σπίτι σας για το τετράποδό σας: Τα 4 tips

  • Πρώτα απ’ όλα φτιάξτε τη δική του γωνιά, ώστε να μπορεί ν’ απομονώνεται και να χαλαρώνει ή να κοιμάται. Σε μια γωνία του σπιτιού τα μπολάκια του φαγητού και του νερού του. Μην ξεχνάτε πάντα να υπάρχει ένα μπολ με νερό, ενώ το φαγητό το βάζετε σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
  • Το κρεβατάκι του ή το στρωματάκι του θα πρέπει να είναι σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού, να το διατηρείται καθαρό, ώστε να νιώθει ασφαλές και ήρεμο. Αν είστε από τους τύπους που τους αρέσουν οι χειροτεχνίες, εμπνευστείτε από τις φωτογραφίες και φτιάξτε τα πιο ευφάνταστα σπίτια για τα αγαπημένα σας τετράποδα.
  • Αν το τετράποδό σας είναι ιδιαίτερα τριχωτό, για να μη σκουπίζετε συνέχεια τα χαλιά και τους καναπέδες σας, στρώστε σε συγκεκριμένο σημείο του καναπέ σας μια κουβερτούλα, που θα είναι αποκλειστικά δική του και θα μπορείτε να την τινάζετε σε καθημερινή βάση.
  • Αν είναι κουτάβι, δυστυχώς δεν μπορείτε ν’ αποφύγετε, τουλάχιστον στην αρχή, να λερώνει σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Ιδανική λύση για την απολύμανση αλλά και τις οσμές μέσα στον χώρο σας είναι η αποσμήνη. Μπορείτε να τη βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ της περιοχής σας. Επίσης θαυματουργό είναι και το λευκό ξίδι. Είναι απολυμαντικό, οικονομικό και καθαρίζει κάθε σημείο του σπιτιού που έχει μαρκάρει ο σκύλος. Αν πάλι δεν σας αρέσει η μυρωδιά του, μπορείτε να το αραιώσετε με νερό και να προσθέσετε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο. Αποθηκεύστε το σ’ ένα μπουκάλι και ψεκάζετε όποτε χρειαστεί.

Δείτε επίσης: 8+1 σκυλιά διάσημων Ελλήνων που θα σας κλέψουν την καρδιά - Του Σάκη Ρουβά είναι για φάγωμα

Να σας ζήσει και καλή συγκατοίκηση!