Τόσα χρόνια βράζατε τα μακαρόνια λάθος - Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να μην λασπώσουν και κολλήσουν

4+1 βήματα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
pixabay
pixabay

Μήπως τόσο καιρό βράζατε λάθος τα μακαρόνια; Σας έβγαιναν ίσως λασπωμένα ή κολλούσαν και δεν μπορούσατε να τα βάλετε στο πιάτο; Τότε, μπορεί να ακολουθούσατε λάθος τα βήματα κατά την διάρκεια του μαγειρέματος τους.

Για να σας βγουν σωστά, όπως δηλαδή έχει τύχει να τα φάτε σε κάποιο εστιατόριο, τότε ακολουθήστε τις παραπάνω 5 οδηγίες.

Έτσι θα βράσουν σωστά τα μακαρόνια σας

Μακαρόνια Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σταθερή θερμοκρασία κατά το βράσιμο

Κρατάμε σταθερή και δυνατή τη θερμοκρασία του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια.

Το μυστικό για να μην λασπώνουν και να μην κολλάνε τα μακαρόνια

Τι να κάνω για να μην κολλάνε τα μακαρόνια; Δεν ανακατεύω συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπωμένα, αφού αποβάλουν το άμυλο τους.

Δεν βάζουμε λάδι στο βράσιμο

Το λάδι στο βράσιμο των μακαρονιών δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

Βάζουμε πάντα αλάτι στο νερό πριν ρίξουμε μέσα τα μακαρόνια

Το κόλπο και όπλο για να δώσει κανείς γεύση στα μακαρόνια είναι το αλάτι. Αυτό προστίθεται στο νερό, καθώς βράζει, πριν ακόμη προσθέσουμε τα μακαρόνια.

Τα μακαρόνια τα ξεπλένουμε;

Όχι, δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους. Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό, εκτός κι αν πρόκειται να φτιάξετε μακαρονοσαλάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρά.

Αν φτιάξετε λοιπόν μακαρόνια, τότε ακολουθήστε και αυτή την τέλεια συνταγή για σπιτικά σάλτσα με φέτα και ντοματίνια

argiro.gr