Το κάνουν άνθρωποι σε διάφορες χώρες για τύχη: Βάλε κάτω από το μαξιλάρι σου μία...

Όντως τώρα;

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το σκόρδο όχι μόνο για το κρυολόγημα, αλλά και για την αϋπνία. Είναι πολύ περίεργο να πιστέψει κανείς ότι μια τόσο πικάντικη μυρωδιά θα μπορούσε να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε βαθιά, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί αποτελεσματικά. Η μυρωδιά της αλισίνης στο σκόρδο μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε. Πέραν αυτού, όμως, το σκόρδο δεν συνεισφέρει μόνο σε αυτό. Αλλά και στην τύχη.

Σύμφωνα με το www.healthylifetricks.com άνθρωποι σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, τοποθετούν σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι τους, στις τσέπες τους για καλή τύχη ή για να μην τους ματιάζουν (για όσους πιστεύουν στο μάτι).

Σε τι ωφελεί το σκόρδο τελικά;

Το κάνουν άνθρωποι σε διάφορες χώρες για τύχη: Μυρίζει άσχημα αλλά πρέπει να το βάλεις κάτω από το μαξιλάρι σου

Το σκόρδο καταστρέφει όλα τα μικρόβια σε ακτίνα ενός έως δύο μέτρων, καθώς έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή ιδιότητα. Εάν έχετε κρυολόγημα, η κατανάλωση σκόρδου σας βοηθά να σταθείτε ξανά στα πόδια σας πολύ πιο γρήγορα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή η αλισίνη είναι σε θέση να μπλοκάρει δύο ομάδες ενζύμων που επιτρέπουν στα μολυσματικά μικρόβια να επιβιώσουν στον ξενιστή. Εάν κοιμάστε με σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας σε τακτική βάση, σύντομα θα παρατηρήσετε ότι είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσετε.

Δείτε επίσης: Δεν είναι φυτό αλλά φέρνει τύχη στο σπίτι: Αυτό είναι το νούμερο 1 αντικείμενο στη λίστα του Feng Shui για καλοτυχία

Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνετε εισπνοές σκόρδου πριν πάτε για ύπνο. Απλώς ζυμώστε μερικές σκελίδες σκόρδο και ρίξτε βραστό νερό – αναπνέουμε αυτόν τον ατμό για τρία έως πέντε λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Για την απαλλαγή από τη δυσάρεστη αναπνοή που προκαλεί το σκόρδο

Οι επιστήμονες προτείνουν δυνατό καφέ, μέλι, γιαούρτι ή γάλα, καθώς το γάλα βελτιώνει αρκετά την δυσοσμία. Συχνά οι ειδικοί συστήνουν και το μάσημα μαϊντανού – η χλωροφύλλη του βοτάνου πιστεύεται πως σβήνει τη μυρωδιά του σκόρδου.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Natural History, για να φύγει η μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια, μπορούμε να τα καθαρίσουμε με λεμόνι ή να τα πλένουμε με κρύο νερό τρίβοντάς τα συνέχεια με αλάτι και στο τέλος να τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και σαπούνι.