Το 5ο δεν το περιμένεις: 4 + 1 φυτά που το Φενγκ Σουι απαγορεύει να έχεις στο σπίτι σου λόγω κακής ενέργειας

Μήπως έχεις ήδη ένα από αυτά;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash
unsplash

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε στα φυτά που βάζουμε μέσα στο σπίτι μας για να διακοσμήσουμε το χώρο. Είναι ορισμένα που το Feng Shui απαγορεύει να έχουμε στον εσωτερικό χώρο γατί είτε μπορεί να απορροφούν όλη την θετική ενέργεια είτε γιατί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην προσωπική ή οικονομική ζωή.

Πάμε να μάθουμε ποια είναι 5 αυτά αυτά τα φυτά σύμφωνα με το Feng Shui

Νεκρά φυτά

Από τα πιο σημαντική που μας απαγορεύει το Feng Shui είναι τα νεκρά φυτά, δηλαδή τα ξεραμένα ή τα αποξηραμένα. Φυτά που ή δεν τα ποτίσαμε αρκετά ή τα ποτίσαμε παραπάνω με αποτέλεσμα να μαραθούν και να πεθάνουν.

Ψεύτικα φυτά

Επίσης σημαντικό είναι να μην βάζουμε ποτέ πλαστικά φυτά γιατί θέλουμε να είναι μόνο για ομορφιά και να μην τα φροντίζουμε. Τα ψεύτικα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ισορροπίας και στην αύξηση ροής της θετικής ενέργειας. Δηλαδή με τα πλαστικά δεν θα έχετε τίποτα από τα δυο.

Δείτε επίσης: Φέρνει τύχη & κρατά ζωντανό τον πόθο ενός ζευγαριού - Το φυτό που διακόσμησε η Τατιάνα Στεφανίδου στο σπίτι της, ακολουθώντας του κανόνες του Feng Shui

Φυτά εσωτερικού χώρου
Pixabay

Κακτάκια

Τα αγκάθια του κάκτου ονομάζονται σύμφωνα με το Feng Shui "«δηλητηριώδη βέλη" και προσελκύουν την αρνητική ενέργεια, ενώ συμβολίζουν τις δυσκολίες. Γενικά οι κάκτοι εντείνουν τις οικονομικές δυσκολίες, το άγχος και το στρες.

Μπονσάι

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα λέγονται το μπονσάι προσελκύει την αρνητική ενέργεια και την κακοτυχία όταν το έχουμε μέσα στο σπίτι μας, οπότε αν τυχόν και ήδη το έχετε, μετακινείστε το στο μπαλκόνι ή την αυλή.

Σενσεβιέρια

Μπορεί η Σανσεβιέρια είναι ένα πολύ εύκολο στην φροντίδα φυτό, ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι φέρνει κακή τύχη. Άλλοι όμως το αντίθετο.