Το ένα ανθίζει από Δεκέμβρη μέχρι Μάρτιο - 4+1 φυτά που είναι ανθεκτικά στον κρύο καιρό

Δες ποιο σου ταιριάζει!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Για εσένα που έχεις αγανακτήσει να βλέπεις τα φυτά σου να... πεθαίνουν λόγω του καιρού, σου έχουμε τα 5 που είναι ανθεκτικά στο κρύο. Είναι ιδανικά για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου του χειμερινούς μήνες, ώστε να μην είναι ανθισμένο το μπαλκόνι σου ή ο κήπος σου μόνο το καλοκαίρι.

Αυτά είναι τα 5 φυτά που είναι ανθεκτικά στο κρύο

Χειμωνανθός

Ο χειμωνανθός είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος, που φτάνει μέχρι και τα 3 μέτρα. Ανθίζει από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο, αντέχοντας όχι μόνο το κρύο, αλλά και το χιόνι. Προτιμά γόνιμα εδάφη με καλή αποστράγγιση, αλλά είναι δύσκολο να τον καλλιεργήσεις σε γλάστρα λόγω του μεγάλου ριζικού του συστήματος. Τέλος, ο χειμωνανθός είναι ιδανικός για κήπους και αυλές, καθώς δημιουργεί όμορφους φράχτες.

Κυκλάμινο

Το κυκλάμινο είναι ένα από τα πλέον ιδιαίτερα λουλούδια και σίγουρα εντάσσεται στην κατηγορία των χειμερινών φυτών, εφόσον, αντιπαθεί τις υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα φυτά εξωτερικού χώρου προτιμούν να φυτεύονται σε ημισκιερά σημεία, καθώς δεν αντέχουν την έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Απαιτούν όμως τακτικό πότισμα με μικρές ποσότητες νερού, αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός/η ώστε να μην βραχούν τα φύλλα και τα άνθη τους.

Δείτε επίσης: Τα 2+1 φυτά που σύμφωνα με το Φενγκ Σούι είναι τα πιο τυχερά για το 2024 - Φέρνουν υγεία, πλούτο, επιτυχία και αφθονία

Πανσές

Οι πανσέδες βρίσκονται ανάμεσα στα πιο αγαπημένα ανθεκτικά λουλούδια εξωτερικού χώρου, δίνοντας χρώμα στον κήπο και το μπαλκόνι του κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Συγκεκριμένα, η ανθοφορία του πανσέ ξεκινά από το φθινόπωρο και φτάνει μέχρι και τον Ιούνιο. Μπορείς να φυτέψεις τον πανσέ σε γλάστρες, παρτέρια ή ζαρντινιέρες, επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων κι αποχρώσεων. Δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις κηπουρικής και το μόνο που χρειάζεται τακτικά είναι νερό, λίγο πριν στεγνώσει το χώμα.

Πανσές
Unsplash.com

Χρυσάνθεμο

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα κι ανθεκτικά φυτά εξωτερικού χώρου, ιδανικό για τους επερχόμενους φθινοπωρινούς μήνες. Το χρυσάνθεμο ανήκει επίσης στα πολυετή λουλούδια εξωτερικού χώρου με πλούσια ανθοφορία και άνθη σε διάφορα χρώματα. Αποτελεί μια διαχρονική επιλογή που μπορεί να τοποθετηθεί σε γλάστρες στο μπαλκόνι, σε παρτέρια κήπων κ.λπ.

Υάκινθος

Ο υάκινθος, ή αλλιώς ζουμπούλι, είναι ένα από τα ωραιότερα βολβώδη και ανθεκτικά λουλούδια εξωτερικού χώρου. Ανθίζει σε παρτέρια, μεγάλους κήπους και γλάστρες, και υπάρχουν πολλές ποικιλίες σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων όπως ροζ, μοβ, κίτρινο και λευκό. Μάλιστα, είναι κι ένα από τα πιο γνωστά πολυετή λουλούδια εξωτερικού χώρου με σημαντική καλλωπιστική αξία. Ως εκ τούτου, μπορεί να μεταμορφώσει στο λεπτό μια άδεια γωνιά στο μπαλκόνι σου, δίνοντας χρώμα και ομορφιά.

TAGS
ΠΗΓΗ spitogatos.gr