Μικρή κουζίνα: 8 έξυπνες λύσεις για να κερδίσεις χώρο

Για να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς δυσκολία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Η διακόσμηση μιας μικρής κουζίνας σίγουρα αποτελεί πρόκληση, αλλά δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι και να τα βάζεις κάτω, με τα λίγα τετραγωνικά που έχεις στη διάθεσή σου για τις... μαγειρικές σου δημιουργίες, αλλά και για έναν χώρο του σπιτιού όπου όλη η οικογένεια περνάει καθημερινά πολλές ώρες.

Με λίγη καθοδήγηση και 8 έξυπνες λύσεις, με τα σωστά υφάσματα και τους καταλλήλους αποθηκευτικούς χώρους και έπιπλα, μπορείς εύκολα να δημιουργήσεις μια κουζίνα που θα φαίνεται πολύ πιο ευρύχωρη και άνετη. Άλλωστε τι θέλεις σε αυτήν τη ζωή; Να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη και τις δουλειές σου πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

κουζίνα διακόσμηση
Unsplash

Δες λοιπόν στη συνέχεια 8 έξυπνες λύσεις και μυστικά που θα σου... λύσουν τα χέρια στην εξοικονόμηση χώρου στη μικρή κουζίνα σου.

8 έξυπνες λύσεις για να κερδίσεις χώρο στη μικρή κουζίνα

Φωτεινά χρώματα

Θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Επίλεξε ανοιχτές αποχρώσεις για τους τοίχους και τα έπιπλα για να δημιουργήσεις την αίσθηση της άνεσης και της ευρυχωρίας που χρειάζεσαι.

Για παράδειγμα ένα φωτιστικό οροφής σε έντονο χρώμα, Cilek, θα δείξει τον χώρο σου μεγαλύτερο!

φωτιστικό οροφής cilek

Συρτάρια με οργανωτές

Θα τοποθετήσεις καλύτερα τα μαχαιροπίρουνα, τα μαγειρικά σκεύη και τα μικροσκοπικά αντικείμενα και για να τα βρίσκεις ευκολότερα και για να εξοικονομήσεις χώρο για αποθήκευση άλλων πραγμάτων.

Πολλαπλών χρήσεων εργαλεία

Φρόντισε τα εργαλεία κουζίνας που αγοράζεις, όπως μίνι μίξερ ή κοπτικό, να έχουν πολλαπλές χρήσεις για να μην χρειάζεται να έχεις πολλά "κουζινικά". Έτσι θα εξοικονομήσεις χώρο και θα διευκολύνεις την καθημερινότητά σου.

Φυτά σε ράφια

Για να μην έχεις τα γλαστράκια με τα βότανά σου στον πάγκο και σου πιάνουν χώρο, βάλε ράφια στον τοίχο, κοντά σε φωτεινά σημεία, και τοποθέτησέ τα εκεί. Επίλεξε μικρόφυτα, όπως δυόσμος, βασιλικός, θυμάρι και φασκόμηλο, για να τα έχεις φρέσκα όταν μαγειρεύεις.

Για παράδειγμα βάλε τα γλαστράκια σου στο περβάζι του παραθύρου, που θα βρεις στο Lechuza

γλαστράκια lechuza

Αναδιπλούμενα έπιπλα

Επένδυσε σε αναδιπλούμενα τραπέζια ή καρέκλες, που μπορούν να αποθηκευτούν όταν δεν τα χρειάζεσαι, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χώρο.

Αποθηκευτικοί χώροι πολλαπλών χρήσεων

Τα έπιπλα που προσφέρουν αποθηκευτικό χώρο πολλαπλών χρήσεων, όπως πανέξυπνα ντουλάπια με ενσωματωμένα συρτάρια ή ράφια που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας.

Για παράδειγμα, δες αυτό το στραγγηστήρι πιάτων ΙΚΕΑ που δεν πιάνει καθόλου χώρο.

στραγγηστήρι IKEA

Κουζίνα με δύο μάτια

Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω, αφού δύο κατσαρόλες είναι αρκετές για να ετοιμάσεις τα απαραίτητα της ημέρας και της επομένης, μην σου πω.

Χρωματιστά υφάσματα

Για να κρύψεις αποθηκευτικούς χώρους ή για να διαχωρίσεις την κουζίνα από άλλους χώρους του σπιτιού επίλεξε λεπτά υφάσματα με ανοιχτά χρώματα που επιτρέπουν τη διέλευση του φωτός, κρατώντας τον χώρο διαρκώς φωτεινό.