Τώρα που χαλάει ο καιρός: 4 όμορφα φυτά που αντέχουν σε βροχή και κρύο για κήπο ή μπαλκόνι

Για να έχεις χρώμα ακόμα και σε μια μουντή ημέρα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Και ήρθε επιτέλους αυτή η εποχή που τα πρωινά έχει λίγο ψύχρα ενώ το βράδυ, όταν το φως του ηλίου πέσει η ζακέτα κρίνεται απαραίτητη. Όλοι γνωρίζουμε πως πολλά από τα καλλωπιστικά φυτά προτιμούν τα ζεστά κλίματα, καθώς προέρχονται από τροπικές και υποτροπικές περιοχές και παρουσιάζουν ευαισθησία στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ξεραμένα ή ταλαιπωρημένα φυτά λόγω παγωνιάς και έντονων βοριάδων, μια σύνηθες εικόνα τον χειμώνα.

Αν και υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προστατέψουμε τα φυτά από το κρύο και την παγωνιά, ο πιο εύκολος είναι να φτιάξουμε έναν κήπο που παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε αυτά. Τα παρακάτω 5 φυτά, λοιπόν, είναι αυτά που πρέπει να επιλέξεις ασυζητητί, για τους επόμενους μήνες.

4 κατάλληλα φυτά για τον χειμώνα

Τριανταφυλλιά

Ζουν πολλά χρόνια και ανθίζουν από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. Ανθεκτικό φυτό στην παγωνιά. Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά είδη τριανταφυλλιάς με λουλούδια σε υπέροχα χρώματα και σχήματα. You choose!

φυτά για χειμώνα
Unsplash.com

Κίτρινο γιασεμί

Τα κίτρινα λουλούδια του εμφανίζονται από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο ενώ στις νότιες περιοχές της χώρας, τα άνθη του εμφανίζονται μέσα στο χειμώνα πριν ακόμη βγουν τα καινούρια φύλλα του προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Ιδανικό για φράκτες και τοίχους αφού διαθέτει χαρακτηριστική κρεμοκλαδή βλάστηση που αναπτύσσεται περισσότερο πλευρικά και φτάνει τα 3 μέτρα σε πλάτος και τα 2 σε ύψος.

Τώρα που χαλάει ο καιρός: 5 όμορφα φυτά που αντέχουν σε βροχή και κρύο για κήπο ή μπαλκόνι
Unsplash.com

Πανσέδες

Πανσέδες φυτά για χειμώνα
Unsplash.com

Τα αγαπημένα ετήσια χειμωνιάτικά λουλούδια με την χαμηλή ανάπτυξη και την πλούσια ανθοφορία που διαρκεί από τον Ιανουάριο μέχρι και τα τέλη του Ιούνη. Κίτρινοι, πορτοκαλί, μπορντό, μωβ, λευκοί, μπλε καθώς και πολύχρωμοι συνδυασμοί.

Πικροδάφνη

Ανθεκτικά φυτά στο κρύο
Unsplash.com

Είναι ανθεκτική και στις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και στους δυνατούς ανέμους. Επίσης, λόγω της προσαρμοστικότητας της, η πικροδάφνη χρησιμοποιείται εκτεταμένα στην κηποτεχνία για τη διαμόρφωση παρτεριών και φραχτών.

TAGS