To ένα βοηθεάει στο κρεβάτι και το άλλο φέρνει λεφτά - Τα 3 φυτά που σύμφωνα με το feng shui θα σου αλλάζουν τη ζωή

Που να τα τοποθετήσεις και γιατί

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
unsplash.com
unsplash.com

Για όσους δεν γνωρίζουν το Feng Shui είναι ουσιαστικά η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια. Κοινή βάση είναι ότι τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που λέγεται "τσι". Αυτή η ενέργεια μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων: νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη. Αυτά τα 5 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται.

Όπως αναφέρει λοιπόν το Feng Shui, υπάρχουν πολλά φυτά που μπορούν να βοηθήσουν στην καλή ενέργεια του σπιτιού. Εμείς σας βρήκαμε 3 που μπορούν να σας αλλάξουν τη ζωή σε διάφορους τομείς, όπως στην ερωτική σας ζωή.

Δείτε επίσης ποια είναι τα πιο τυχερά φυτά για το 2024, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες του Feng Shui!

Τα 3 φυτά που σύμφωνα με το Feng Shui θα σας βοηθήσουν

Sansevieria trifasciata

Το Sansevieria trifasciata, γνωστό και ως “γλώσσα της πεθεράς” ή “snake plant”, πρέπει να μπει στην είσοδο του σπιτιού σας. Είναι ανθεκτικό φυτό που χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα. Φιλτράρει τοξικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το βενζόλιο, η τολουΐνη και άλλες τοξίνες που απελευθερώνονται στον αέρα, από το μελάνι, τον αφρό ή τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας.

Sansevieria trifasciata

Monstera

Αν θέλετε να απογειώσετε την ερωτική σας ζωή, τότε τοποθετήστε τη monstera στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο! Προσοχή όμως, όχι πάνω από το κρεβάτι σας. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή φυτού εσωτερικού χώρου για το σπίτι και το γραφείο μας, καθώς επιβιώνει ακόμα και με λίγο φως.

Monstera

Μoney tree

Το φυτό που φέρνει πλούτο, ευημερία και καλή ενέργεια. Προσέξτε μόνο να μη βάλετε το συγκεκριμένο φυτό στο μπάνιο γιατί τα λεφτά σας μάλλον θα βγάλουν φτερά σύντομα. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε να τοποθετείτε φυτά στο πάτωμα καθώς παγιδεύεται η ενέργεια.