Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Εμετικός!" - Σταυρώνουν τον Σρόιτερ για την εκπομπή του στις φυλακές που βρίσκεται Λιγνάδης και Φιλιππίδης

"Έκανε μια εκπομπή για βιαστές"

Από Youweekly Team

Με ένα οδοιπορικό στις φυλακές Τρίπολης επέστρεψε στις οθόνες η «Αυτοψία». Η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ έκανε πρεμιέρα χθες Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, με τον δημοσιογράφο να πραγματοποιεί αυτοψία στις φυλακές των στιγματισμένων.

Για πρώτη φορά, μάλιστα τηλεοπτικός φακός μπήκε στην φυλακή των ειδεχθών εγκλημάτων, όπου κρατούνται όσοι έχουν διαπράξει ή κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα. Κατέγραψε τα κελιά, τις συνθήκες διαβίωσης και την καθημερινότητα τους.

Οι κρατούμενοι μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής, για τα αδικήματα, τις ποινές τους και τη ζωή στη φυλακή. Μίλησαν, ακόμα, για την παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησαν, με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Δολοφονώ» τον εαυτό μου κάθε βράδυ

«Είμαι υπόδικος και κοντεύω τους 7 μήνες στη φυλακή. Εγώ είμαι ένοχος», είπε ένας εκ των κρατούμενων, ο Αναστάσης, στον Αντώνη Σρόιτερ και συνέχισε:

«Δεν έχω μεγάλη αγωνία να οριστεί το δικαστήριό μου, ξέρω ότι πρέπει να κάτσω και θα κάτσω να εκτίσω την ποινή μου. Πρωτίστως έχω αγωνία για τον εαυτό μου, να μπορέσω να διαχειριστώ καλά αυτό το κομμάτι εδώ και να διορθώσω πράγματα από εμένα. Έκανα σφάλματα, άσχημα πράγματα. Καταπάτησα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη γενετήσια ελευθερία. Ψάχνω να βρω τις αιτίες, τις οποίες δεν βρίσκεις εύκολα. Κάθε βράδυ δολοφονώ συστηματικά τον κακό μου εαυτό. Υπήρξα εγωιστής, ανοικονόμητος, αχόρταγος σεξουαλικά, ένας άνθρωπος που δεν είχα μέτρο για όλα. Η πρώτη νύχτα μου εδώ μέσα ήταν η χειρότερη, όταν πήγα στο κρεβάτι μου μέσα και περνούσαν οι φρουροί. Ο χτύπος των σφυριών αισθάνθηκα ότι ήταν σαν καρφιά στο μέτωπό μου. Έχω κλάψει πολλές φορές».

«Σε άλλη φυλακή δεν θα επιβιώναμε»

Στη συνέχεια μίλησε ο Δημήτρης:

«Σε άλλη φυλακή δεν μπορούσαμε ούτε κατά διάνοια να επιβιώσουμε. Είναι το αδίκημα τέτοιο που σε άλλη φυλακή δεν θα μπορούσε να μείνει. Θα τον σφάξουν. Εδώ για να μην μπλέξεις πρέπει να ακολουθήσεις τις συμβουλές των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Με το που μπαίνεις μέσα σου λένε, μην έχεις πολλά πολλά με κανέναν, μη δίνεις λεφτά. Ξέρουν τι λένε γιατί έχουν πείρα. Αυτό που με ενοχλεί είναι η απομόνωση. Δεν έχω τους δικούς μου δίπλα μου. Δεν έχω εφιάλτες ή κινδύνους εδώ μέσα, αλλά η στέρηση της ελευθερίας είναι φυλακή. Χρυσή να την κάνεις την φυλακή, είναι φυλακή»

Η παράσταση του Λιγνάδη

Για την θεατρική παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε ο διευθυντής των φυλακών. Το έργο είναι η «Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς»

«Στην αρχή υπήρχε το πρώτο ξάφνιασμα, ήταν πολύ μεγάλη η ανταπόκριση. Προκλήθηκε ένας μικρός συνωστισμός. Έχουμε πολύ θετικά συναισθήματα, είμαστε πολύ χαρούμενοι και κυρίως γιατί κάτι αρχίζει να γίνεται σε αυτό το κατάστημα, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν».

To σταύρωμα στο twitter

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σπάνια εξομολόγηση του Αντώνη Σρόιτερ για τα παιδιά του

Tik Talk: "Έχω κάνει ηρωίνη, κοκαΐνη" - Σοκαρισμένος ο Αντώνης Σρόιτερ με τον καλεσμένο του

Share