''Η Ελλάδα θα ζει με συσσίτια'' - Χαμός στο Twitter μετά τη σκέψη για τη θέσπιση του νέου επιδόματος «Food Pass»

Σφοδρές αντιδράσεις λόγω της ακρίβειας και της αντιμετώπισής της

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Η Ελλάδα θα ζει με συσσίτια'' - Χαμός στο Twitter μετά τη σκέψη για τη θέσπιση του νέου επιδόματος «Food Pass»

Πολλαπλές αντιδράσεις θετικές αλλά κυρίως αρνητικές, έχει προκαλέσει η είδηση η οποία λέει ότι είναι υπό συζήτηση η λειτουργία ενός νέου επιδόματος, του Food Pass, στα πρότυπα του Fuel και του Power Pass, προκειμένου να αντιμετωπιστούν μερικώς οι τσουχτερές ανατιμήσεις που προβλέπονται για βασικά αγαθά το αμέσως επόμενο διάστημα. Στο twitter τις τελευταίες ώρες το hashtag food pass, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις με τους χρήστες της πλατφόρμας να ξεσπούν για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την ακρίβεια.

Υπενθυμίζεται για τους ενδιαφερόμενους και τους αιτούντες ότι η προθεσμία για το fuel pass 2 ,λήγει αύριο στην 1η Σεπτεμβρίου για αυτό όσοι οδηγοί θέλουν να έχουν ελπίδες, πρέπει να βιαστούν.

Αντιδράσεις και κριτική στο Twitter λόγω του Food Pass

ΠΗΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Αυτές είναι οι σκέψεις της κυβέρνησης για το νέο επίδομα

Νέα μέτρα συζητούν στα κυβερνητικά επιτελεία εν' όψει της ΔΕΘ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί εν μέρει η νέα εκτόξευση των τιμών στα τρόφιμα που έπεται το αμέσως επόμενο διάστημα. Έτσι φαίνεται να έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα για ένα νέο επίδομα που θα ονομάζεται food pass.

To μέτρο αυτό φαίνεται να συζητιέται εν ' όψει της ΔΕΘ που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, και αναμένουμε να δούμε αν θα γίνει πράξη. Η σκέψη είναι να αξιοποιείται κατά τα πρότυπα των ήδη υπάρχοντων Pass, σε super market, καθώς οι τιμές σε βασικά αγαθά αναμένεται να εκτοξευθούν και ήδη επικρατεί ''πυρετός'' στα κυβερνητικά επιτελεία.

Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αυξήσεις που έρχονται στις τιμές βασικών αγαθών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες έχουν ανακοινώσει σημαντικές αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ όπως:

  • Κονσέρβες +15%,
  • καλλυντικά +25%,
  • γαλακτοκομικά +12%,
  • μαργαρίνες +20%,
  • αλλαντικά +10%,
  • γλυκίσματα μπισκότα +20%,
  • παγωτά +5%,
  • απορρυπαντικά +15%,
  • προϊόντα περιποίησης και φροντίδας +18%.