Πρώτο trend στο Twitter η Βασίλισσα Ελισάβετ - Τα μηνύματα του κόσμου

Την αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πηγή: Instagram/royalfamily
Πηγή: Instagram/royalfamily

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, έφυγε απόψε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. «Η βασίλισσα απεβίωσε εν ειρήνη στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα», αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Ο μεγαλύτερος γιος της, ο 73χρονος Κάρολος, γίνεται αυτομάτως βασιλιάς. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν σπεύσει στο πλευρό της Ελισάβετ, στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, αφότου οι γιατροί εξέφρασαν νωρίτερα ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της.

Το BBC ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και μετέδωσε τον εθνικό ύμνο.

Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται έξω από το παλάτι και θρηνεί για την Βασίλισσα ενώ πολλοί που εκφράζουν τη θλίψη τους για τον χαμό της και την αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο, μέσα από τους λογαριασμούς τους στο Twitter.

Τα tweets για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Οι πρώτες αντιδράσεις της οικογένειας & του κόσμου μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου της, η βασιλική οικογένεια προχώρησε σε μια ανάρτηση στα social media, με τον πρίγκιπα Κάρολο να αποχαιρετά την μητέρα του.

«Ο θάνατος της αγαπημένης μου Μητέρας, της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, είναι μια στιγμή μεγαλύτερης θλίψης για μένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθύτατα το θάνατο μιας αγαπημένης Κυρίαρχου και μιας πολύ αγαπημένης Μητέρας. Ξέρω ότι η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, τα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία, και από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πένθους και αλλαγής, η οικογένειά μου και εγώ θα παρηγορηθούμε και θα διατηρηθούμε από τη γνώση μας για τον σεβασμό και τη βαθιά στοργή στην οποία κρατήθηκε τόσο ευρέως η Βασίλισσα».

Το πρώτο μήνυμα του πρίγκιπα Κάρολου μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Μάλιστα, στην επίσημη σελίδα της βασιλικής οικογένειας έχει πέσει μαύρο.

Μαύρο στην σελίδα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Την ίδια στιγμή, έχει συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα έξω από το παλάτι για να θρηνήσουν όλοι μαζί τον χαμό της αγαπημένης τους βασίλισσας.