Δολοφονία Τοπαλούδη: Ραγδαίες εξελίξεις! Τι συνέβη με τους κατηγορούμενους;

Έσκασε τώρα!

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ραγδαίες εξελίξεις! Τι συνέβη με τους κατηγορούμενους;

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν σημειωθεί με την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη! Διαβάστε αναλυτικά τι συνέβη με τους κατηγορούμενους...

Οπως γράφει η «Δημοκρατική της Ρόδου» το δικαστικό συμβούλιο, που υιοθέτησε αυτούσια την εισήγηση του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που χειρίστηκε την υπόθεση, παρατείνει την κράτηση των κατηγορουμένων έως την 4η Δεκεμβρίου 2019. Πιθανολογείται όμως ότι η κράτησή τους θα παραταθεί γι ακόμη ένα 6μηνο, μέχρι να προσδιοριστεί η δίκη.

Το χρονικό της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Η 21χρονη φοιτήτρια είχε βρεθεί νεκρή στις 28 Νοεμβρίου του 2018 στη βραχώδη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους Λίνδου. Για μέρες η ταυτότητά της παρέμενε άγνωστη αφού το μόνο στοιχείο που είχαν οι Αρχές ήταν ένα τατουάζ που είχε η άτυχη φοιτήτρια στο πόδι.


Μετά από έρευνες οι Αρχές κατέληξαν σε έναν 21χρονο Ροδίτη και έναν 19χρονο από την Αλβανία, οι οποίοι κατά την ανάκρισή τους έπεσαν σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα να ομολογήσουν το φρικτό έγκλημα το οποίο έκαναν, κατηγορώντας μάλιστα ο ένας τον άλλο.

Οι κατηγορούμενοι παρέσυραν την Ελένη Τοπαλούδη στην εξοχική κατοικία του 21χρονου και επειδή εκείνη αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις τη χτύπησαν βάναυσα και σε ημιθανή κατάσταση τη μετέφεραν στη βραχώδη παραλία και την πέταξαν στην θάλασσα. Εμείς μάλιστα, είχαμε αναφέρει και τα τελευταία λόγια της άτυχης φοιτήτριας!


Δολοφονία Τοπαλούδη: Ραγδαίες εξελίξεις! Ποιες ήταν οι τελευταίες στιγμές της φοιτήτριας;

Ραγδαίες εξελίξεις έχουν προκύψει στην δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη! Διαβάστε τι έχει συμβεί αλλά και ποιες ήταν οι τελευταίες στιγμές της φοιτήτριας!

Σε δίκη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία, και του βιασμού, για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, παραπέμπονται ο 21χρονος Ροδίτης και ο 20χρονος Αλβανός.

Σύμφωνα με τη ροδίτικη εφημερίδα «δημοκρατική», η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη θα γίνει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου.

Ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου εισηγήθηκε, επιπλέον, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου να παραταθεί το καθεστώς προσωρινής κράτησης (προφυλάκισης) των δυο κατηγορούμενων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2019.


«Επώδυνος, αργός και βασανιστικός» ο θάνατος της Ελένης Τοπαλούδη


Η παράταση της προσωρινής τους κράτησης έγινε με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, που έλαβε υπόψιν του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προαναφερόμενων πράξεων. Αυτές οι πράξεις τιμωρούνται με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, της πρόσκαιρης με ανώτατο όριο τα είκοσι έτη, αμφοτέρων των κατηγορουμένων και ειδικότερα τον μεθοδευμένο τρόπο δράσης τους, την εμμονή τους στην τελική επίτευξη του επιδιωχθέντος θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη.


Στο βούλευμα - «καταπέλτη» τονίζεται η μεγάλη χρονική διάρκεια της θανατηφόρου συμπεριφοράς που επέδειξαν σε βάρος της Ελένης Τοπαλούδη, η επιλογή ενός εξαιρετικώς επώδυνου, αργού και βασανιστικού τρόπου θανάτωσης της φοιτήτριας, που μαρτυρά ιδιαίτερη σκληρότητα και τα εξόχως ταπεινά κίνητρα της εν γένει συμπεριφοράς τους.

Στο βούλευμα υπογραμμίζεται ότι εάν αφεθούν ο 21χρονος Ροδίτης και ο 20χρονος Αλβανός αφεθούν ελεύθεροι ακόμη και υπό κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση είναι εξαιρετικώς πιθανό να προβούν σε διάπραξη νέων συναφών εγκλημάτων.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ανατριχιάζουν οι νέες εξελίξεις! Τα τελευταία λόγια της άτυχης φοιτήτριας!

Ολες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του βουλεύματος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη
Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», οι συνθήκες κάτω από τις οποίες φέρεται να διεπράχθη το έγκλημα, περιγράφονται ως εξής:

«Στη Ρόδο Δωδεκανήσου, σε χρόνο μη δυνάμενο να προσδιοριστεί επακριβώς και πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από τις βραδινές ώρες της 27ης. 11.2018 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης. 11.2018, ο πρώτος κατηγορούμενος (20χρονος), ο οποίος γνώρισε την παθούσα Ελένη Τοπαλούδη του Ιωάννη προ μίας περίπου εβδομάδας, και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του, έχοντας προαποφασίσει να τελέσουν από κοινού το αδίκημα του βιασμού εναντίον της ανωτέρω παθούσας, αφού μετέβησαν στην οικία της, η οποία ευρίσκετο στην πόλη της Ρόδου επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, με όχημα ιδιοκτησίας του πατέρα του δεύτερου κατηγορουμένου, παρέλαβαν την παθούσα και μετέβησαν στην εξοχική κατοικία των γονέων του δεύτερου κατηγορουμένου στην περιοχή των Πεύκων Λίνδου.


»Εκεί, μετά από κοινή τους απόφαση και παρά την εκδηλωθείσα αντίθετη βούληση της Ελένης Τοπαλούδη, τέλεσαν παράλληλα και διαδοχικά εξώγαμη συνουσία με αυτήν, κάμπτοντας την αντίστασή της με τις υπέρτερες σωματικές τους δυνάμεις, ασκώντας επί αυτής σωματική βία, σφίγγοντάς την δηλαδή στην τραχηλική χώρα, καταφέροντάς της παράλληλα γρονθοκοπήματα, και απειλώντας τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα με μαχαίρι. Υπό αυτές τις συνθήκες, κι ενώ η παθούσα ήταν αβοήθητη, έρμαιο στις σεξουαλικές διαθέσεις τους, πέραν της εξώγαμης συνουσίας, εκμεταλλευόμενοι την εκμηδένιση της αντίστασής της, λόγω της σωματικής και ψυχικής εξάντλησής της, εξανάγκασαν αυτήν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις.»

Τη χτυπούσαν μέχρι που έμεινε αναίσθητη


Το βούλευμα για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίζει ως εξής:

«Στην προβαλλόμενη δε άρνηση της παθούσας να προβεί στην ασελγή πράξη, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι, σημειωτέον, είχαν έντονη ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες, γρονθοκόπησαν αυτή με δύναμη στο πρόσωπο, με συνέπεια εκείνη να ζαλιστεί και να χάσει στιγμιαία τις αισθήσεις της.
Ανακτώντας μετά από λίγο τις αισθήσεις της η παθούσα, δήλωσε στους κατηγορούμενους την πρόθεσή της να τους καταγγείλει στην αστυνομία, πυροδοτώντας έτσι το θυμό τους και παράλληλα την ανησυχία τους ότι θα συλληφθούν και θα υποστούν ποινικές κυρώσεις για την ανωτέρω συμπεριφορά τους. Ενόψει αυτής της δυσάρεστης για εκείνους προοπτικής, οι κατηγορούμενοι προέβησαν τότε σε στάθμιση των δεδομένων και αποφάσισαν από κοινού τη φυσική εξόντωση της παθούσας ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας.

»Ειδικότερα, ενώ η ανωτέρω παθούσα παρέμενε εξασθενημένη και σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση εξαιτίας του βαρέως τραυματισμού της, ο οποίος είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια της πιο πάνω περιγραφόμενης πράξης του βιασμού, οι κατηγορούμενοι αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατέφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση του αριστερού κροταφίτη μυ και των πέριξ υποδόριων ιστών, μικρά ρωγμώδη κατάγματα στον οπίσθιο κρανιακό βόθρο της βάσης του κρανίου ακτινωτά πέριξ του μείζονος τρήματος καθώς και καθολικό έντονο υπαραχνοειδές αιμάτωμα και εγκεφαλικό οίδημα, ενώ επιπλέον επιχείρησαν να την θανατώσουν και διά στραγγαλισμού.

«Η Ελένη Τοπαλούδη έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή»


Στο βούλευμα αποτυπώνονται οι τελευταίες στιγμές της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη:

«Στη συνέχεια κι ενώ η παθούσα έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή, υπομένοντας τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των κατηγορουμένων να της κόψουν το νήμα της ζωής, εκείνοι ευρισκόμενοι σε απολύτως ήρεμη ψυχική κατάσταση και παρά τις σχετικές έντονες παρακλήσεις της να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, επέδειξαν εμμονή στον εγκληματικό τους σχεδιασμό και μετέφεραν αυτήν γυμνή (ακριβέστερα φορώντας μόνο το στηθόδεσμό της) στο ανωτέρω όχημα, προκειμένου να ολοκληρώσουν το προαποφασισμένο από αυτούς κακούργημα της ανθρωποκτονίας.


»Ακολούθως, λοιπόν, κάνοντας χρήση του ανωτέρω οχήματος, μετέφεραν την παθούσα σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή στον όρμο «Φώκια», περιοχή γνωστή σε ελάχιστους και κυρίως σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λίνδου, την οποία γνώριζε ο δεύτερος κατηγορούμενος.
Εκεί οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού και βάσει σχεδίου, σήκωσαν με τα χέρια τους και οι δύο το σώμα της παθούσας (που βρισκόταν πλέον σε ημιλιπόθυμη κατάσταση) και έριψαν αυτό από ύψος περίπου 10 μ. στη θάλασσα. Από την ενέργειά τους αυτή σε συνδυασμό με τις ήδη προκληθείσες στην παθούσα σωματικές βλάβες (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία και οίδημα που είχαν προκληθεί από τα χτυπήματα στο κεφάλι της), οι οποίες καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια της παθούσας να κινηθεί αποτελεσματικά ώστε να επιπλεύσει, επήλθε ο θάνατός της συνεπεία πνιγμού».