Σοκ στην Ηγουμενίτσα: Ιερόσυλος λήστεψε τρία παγκάρια εκκλησίας!

Διέρρηξε την είσοδο!

Σοκ στην Ηγουμενίτσα: Ιερόσυλος λήστεψε τρία παγκάρια εκκλησίας!

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως στην Ηγουμενίτσα, ένας ιερόσυλος διέρρηξε εκκλησία και λήστεψε από μέσα τρία παγκάρια!

Κυριολεκτικά... αθεόφοβος ήταν ο Έλληνας ιερόσυλος που παραβίασε την είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη της Ηγουμενίτσας και, με όλη του την άνεση, διέρρηξε το ένα μετά το άλλο τρία παγκάρια αρπάζοντας όσα χρήματα περιείχαν!

Θυμίζουμε πως πριν από λίγο καιρό, βγήκε στη "φόρα" μια φωτογραφία του Χριστού, στην οποία φοράει σκουλαρίκι!

Η τριπλή κλοπή είχε γίνει τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου και ο δράστης είχε γίνει καπνός πριν τον αντιληφθούν οι γείτονες, που ειδοποίησαν την Αστυνομία όταν είδαν παραβιασμένη την πόρτα του ναού. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε και ο... αχόρταγος διαρρήκτης ταυτοποιήθηκε από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Ωστόσο, δεν συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται και σε άλλες διαρρήξεις.

Netflix: Σκάνδαλο με ταινία που παρουσιάζει τον Ιησού ως γκέι! Ποια η απόφαση του δικαστηρίου;

Σάλο έχει προκαλέσει μια ταινία στο Netflix που παρουσιάζει τον Ιησού ως γκέι και έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην εκκλησία. Ποια η απόφαση του δικαστηρίου;

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ανέτρεψε χθες Πέμπτη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου το οποίο ζητούσε από το Netflix να αποσύρει μία ταινία που παρουσιάζει τον Χριστό ως ομοφυλόφιλο.

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Ντίας Τόφολι επεσήμανε ότι το Netflix μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει στους συνδρομητές του την ταινία αυτή της βραζιλιάνικης ομάδας κωμικών Porta dos Fundos, τονίζοντας ότι η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδης στη δημοκρατία.

«Η σάτιρα δεν θα επηρεάσει τη χριστιανική πίστη των Βραζιλιάνων», εξήγησε.

«Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού» εμφανίζει τον Ιησού να φέρνει στο σπίτι του για να συναντηθεί με την οικογένειά του τον σύντροφό του.

Η ταινία αναρτήθηκε στο Netflix στις 3 Δεκεμβρίου και έχει προκαλέσει την οργή των συντηρητικών χριστιανών στη Βραζιλία. Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούν από την πλατφόρμα να κατεβάσει την ταινία, ενώ η θρησκευτική οργάνωση Associaçao Centro Dom Bosco de Fe e Cultura προσέφυγε δικαστικά εναντίον των δημιουργών της.

Στη Βραζιλία ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός καθολικών, ενώ αυξανόμενοι είναι και οι αριθμοί των ευαγγελικών χριστιανών που υποστηρίζουν την ακροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου. Ο ίδιος ο Μπολσονάρου έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο παρά έναν ομοφυλόφιλο.


Ο γιος του Εντουάρντο Μπολσονάρου έχει αποκαλέσει την ταινία των Porta dos Funtos «σκουπίδι» στον λογαριασμό του στο Twitter, τονίζοντας ότι «δεν εκπροσωπούν την κοινωνία της Βραζιλίας».

Εξάλλου στις 24 Δεκεμβρίου μια ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκε στα γραφεία των Porta dos FuntoΙησούςs με βόμβες μολότοφ.

Δείτε αυτή την πανίσχυρη προσευχή που έγινε γνωστή τον 15αυγουστο.