Instagram: Μεγάλη προσοχή! Έρχονται αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω... κάτω!

Σας ενδιαφέρει!

Instagram: Μεγάλη προσοχή! Έρχονται αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω... κάτω!

Δώστε μεγάλη προσοχή, καθώς το Instagram ανανεώνεται για ακόμα μια φορά! Έρχονται αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω κάτω, και μας προετοιμάζουν για τα όσα θα έρθουν μέσα στη νέα χρονιά!

Αν είστε και εσείς λάτρης της εφαρμογής, τότε η συγκεκριμένη είδηση σας αφορά, μιας και όπως ανακοινώθηκε, οι αλλαγές θα αρχίσουν άμεσα!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι δημιουργεί θέλησαν να προσθέσουν βιντεάκια μεγαλύτερης διάρκειας. Αυτό όμως που άλλαξε στα γνωστά IGTV, είναι πως το ποσοστό που τα παρακολουθεί όντως είναι μικρό.

Για αυτόν τον λόγο, οι συντελεστές αποφάσισαν έπειτα από δύο χρόνια λειτουργίας, να το καταργήσουν, μιας και κανείς, εκτός από τις μεγάλες ιστοσελίδες δεν το χρησιμοποιεί πια.

Εσείς ωστόσο γνωρίζετε πως μπορούν τα social media να επηρεάσουν το σώμα μας; Αν όχι σας έχουμε την απάντηση!

Προσοχή: Έρχονται τεράστιες αλλαγές στο Instagram! Πώς θα γίνονται τα likes;

Το Instagram κατά χρονικές περιόδους προχωρά σε αλλαγές και τώρα αλλάζει τα likes!

Αυτή τη φορά, όμως, η αλλαγή ίσως είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Διαβάστε παρακάτω...

Η γνωστή ερευνήτρια Jane Manchun Wong εντόπισε αλλαγή στον κώδικα της εφαρμογής για τις Android συσκευές, μιλώντας για δοκιμές των προγραμματιστών του Instagram, πριν την οριστική υλοποίηση.

Σύμφωνα με τη Wong, με τη νέα αλλαγή τα Likes θα είναι ορατά μόνο στον χρήστη του κάθε λογαριασμού αλλά όχι σε όσους επισκέπτονται την κάθε ανάρτηση.

Προσοχή: Έρχονται τεράστιες αλλαγές στο Instagram! Πώς θα γίνονται τα likes;

Όπως ανακοίνωσε το Instagram, το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση είναι, «οι followers να επικεντρώνονται περισσότερο σε αυτό που μοιράζεσαι παρά στα likes που έχεις λάβει. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μόνο εκείνος που ποστάρει θα γνωρίζει τον αριθμό των like της ανάρτησή του».

«Θέλουμε οι followers να επικεντρώσουν την προσοχή τους στις αναρτήσεις, όχι στο πόσα likes παίρνουν. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μόνο το πρόσωπο που κάνει την ανάρτηση βλέπει τον συνολικό αριθμό των likes» έγραψε σε μήνυμα.

Συναγερμός από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Έκτακτη ανακοίνωση για παγίδα στο διαδίκτυο!

Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου για κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να εισβάλει στους υπολογιστές και να μπλοκάρει τα αρχεία, εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με ανακοίνωση που εξέδωσε και ενημερώνει για τους κινδύνους.

Ειδικότερα, η ενημέρωση προς τους πολίτες αφορά στην εμφάνιση - σε διεθνές επίπεδο - μιας νέας έκδοσης κακόβουλου λυτρισμικού λογισμικού «Ransomware–Cryptoware» υπό την ονομασία «JNEC», που παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον, αφενός ως προς τη μέθοδο παραπλάνησης των χρηστών του ίντερνετ και αφετέρου ως προς τον τρόπο λήψης του κλειδιού αποκρυπτογράφησης.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό JNEC εκμεταλλεύεται κενό ασφάλειας στα αρχεία των υπολογιστών και μολύνει πληροφοριακά συστήματα με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία, κυρίως «παραποιημένες – αλλοιωμένες» φωτογραφίες γυναικών.

Μετά την εγκατάστασή του λυτρισμικού λογισμικού στο πληροφοριακό σύστημα, κρυπτογραφούνται τα αρχεία και οι δράστες ζητούν «λύτρα» για να δώσουν το κλειδί της αποκρυπτογράφισης.

Σύ Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει στους πολίτες να μην ανοίγουν άγνωστα μηνύματα, να αντιγράφουν τα αρχεία σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και να έχουν ασφάλεια στους υπολογιστές.

Οδηγίες και συμβουλές υπάρχουν στον ιστότοπο http://www.cyberalert.gr/mobile-malware, ενώ για περιστατικά μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό τύπου Ransomware – Cryptoware, η EUROPOL και το European Cybercrime Centre (EC3) έχουν θέσει σε λειτουργία τον ιστότοπο https://www.nomoreransom.org, όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν συμβουλές προστασίας, αλλά και κλειδιά αποκρυπτογράφησης για ορισμένες από τις μορφές κακόβουλου λογισμικού.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου.