Τέλος το WhatsApp για εκατομμύρια χρήστες από σήμερα! Τι συνέβη;

Ποιοι θα έχουν πρόβλημα;

Τέλος το WhatsApp για εκατομμύρια χρήστες από σήμερα! Τι συνέβη;

Τέλος στο whatsapp, σε ένα από τα πιο δημοφιλή social app για εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο από σήμερα. Τι συνέβη όμως και η δημοφιλής εφαρμογή θα σταματήσει πλέον να λειτουργεί στις συσκευές τους και δημιουργεί προβλήματα;

Ειδικότερα, οι συσκευές Android και iPhone με συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα δεν θα μπορούν πλέον να υποστηρίξουν την πασίγνωστη εφαρμογή του Facebook. Smartphone με Android 2.3.7 και προγενέστερα συστήματα, όπως και iPhone iOS 8 ή προγενέστερα δεν θα μπορούν να τρέξουν την εφαρμογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, οι περισσότεροι χρήστες θα μπορούν να κάνουν ενημέρωση στα λειτουργικά συστήματά τους ώστε να μην “χάσουν” την πρόσβαση στην εφαρμογή.

Πάντως, συγκεκριμένες συσκευές, όπως το iPhone 4s το οποίο υποστηρίζει μόνο το iOS 7, πλέον δεν θα είναι συμβατές με αυτή την εφαρμογή.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε για λόγους ασφαλείας. Σημειώνεται ότι, οι αρμόδιοι είχαν ήδη ενημερώσει για τις επερχόμενες αλλαγές πριν από τρία χρόνια.

Με πληροφορίες από το BBC

Τι συμβαίνει με το πρόβλημα σε Facebook και Instagram;

Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι τώρα! Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται σε Instagram και WhatsApp!

Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι τώρα με την γνωστή εφαρμογή! Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο Instagram και WhatsApp!

Η εταιρεία Facebook αποφάσισε να προχωρήσει σε μια αλλαγή των δύο δημοφιλών του εφαρμογών Instagram και WhatsApp.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν να αλλάξουν...ονομασία! Η εταιρεία – κολοσσός, επιβεβαίωση την αλλαγή που θα έρθει τονίζοντας ότι αποφάσισε να αλλάξει τα ονόματα των δύο εφαρμογών για να καταστεί σαφέστερο στους χρήστες ότι είναι ιδιοκτησία του.

Το Instagram θα μετονομαστεί σε «Instagram from Facebook», ενώ το WhatsApp αντίστοιχα, σε «WhatsApp from Facebook».

Μία απλή αλλαγή σαν κι αυτή, θα κάνει ωστόσο ξεκάθαρο πού ανήκουν οι δύο συγκεκριμένες κορυφαίες εφαρμογές, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του The Verge.

«Θέλουμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που είναι μέρος της Facebook» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι νέοι τίτλοι θα εμφανιστούν σταδιακά στις δύο εφαρμογές στο App Store και στο Google Play.

Στη συσκευή του κινητού τα ονόματα, προς το παρόν, θα μείνουν όπως είναι.

Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό να δείτε την ένδειξη «from Facebook» στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης των Instagram και WhatsApp.