Κορωναϊός: Θρίλερ δίχως τέλος! Θετικός στον ιό Βέλγος - Νέα κρούσματα σε Βιετνάμ και Μαλαισία!

Τι λένε οι πληροφορίες;

Κορωναϊός: Θρίλερ δίχως τέλος! Θετικός στον ιό Βέλγος - Νέα κρούσματα σε Βιετνάμ και Μαλαισία!

Θρίλερ επικρατεί με τον Κορωναϊό δίχως τέλος, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης.Τα κρούσματα σκάνε το ένα μετά το άλλο. Θετικός εντοπίστηκε στον ιό Βέλγος με την υγεία του προς το παρών να είναι καλή, ενώ υπήρξαν νέα κρούσματα στο Βιετνάμ αλλά και στην Μαλαισία.

Από τους 9 που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν της Κίνας την Κυριακή μόνο ένας είναι θετικός στον φονικό ιό, όπως ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία της χώρας. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ταυτότητα του ατόμου.

Νέα κρούσματα σε Μαλαισία και Βιετνάμ

Την στιγμή που 3.711 επιβάτες κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται σε καραντίνα λόγω του ιού, οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωναϊού, ανεβάζοντας την συνολικό αριθμό των ασθενών στους 10. Πρόκειται για έναν 14χρονο οποίος ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη έπειτα από συνάντηση που είχε τον προηγούμενο μήνα με συναδέλφους του στην Κίνα, ανάμεσά τους και ένας από την Ουχάν. Τα συμπτώματα τα εμφάνισε μια εβδομάδα αφότου επέστρεψε.

Και το Βιετνάμ επιβεβαίωσε σήμερα ένα επιπλέον κρούσμα του, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα σε εννέα. Οι αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα 950 Βιετναμέζους που επέστρεψαν από την Κίνα. Παραμένουν όλοι σε καραντίνα σε στρατόπεδα επί τουλάχιστον 14 ημέρες.

Έκτακτα μέτρα για τον ιό που πλησιάζει και στην Ελλάδα

Έκτακτα μέτρα για να θωρακιστεί η χώρα μας από τον κορωναϊό που έχει εξαπλωθεί και στην Ευρώπη παίρνουν οι υγειονομικές Αρχές για να προστατευτούν από αυτό τον φονικό ιο που έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους αρκετοί άνθρωποι.

Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται και πεθαίνουν όλο και περισσότεροι μέσα στο 24ωρο, οι ειδικοί μιλούν στο Open για το τι πρέπει να προσέξουμε.

Μέτρα προστασίας για να θωρακιστεί η χώρα μας από τον κοροναϊό που έχει εξαπλωθεί και στην Ευρώπη με τουλάχιστον 20 κρούσματα και παράλληλα σαρώνει την Κίνα παίρνουν οι υγειονομικές Αρχές. Οι ειδικοί εμφανίζονται για την ώρα ψύχραιμοι αλλά όπως επισημαίνουν στο OPEN TV κρούσματα κοροναϊού είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και στην Ελλάδα. Γι' αυτό και το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας συνεδριάζει τη Δευτέρα εκτάκτως, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη 13 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Με τους νεκρούς από τον κοροναϊό να έχουν ξεπεράσει τους 300, η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την εξάπλωση του φονικού ιού. Από τη στιγμή που πέρασε τα σύνορα της Κίνας όλος ο πλανήτης ανησυχεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εμφάνιση του κοροναϊού στατιστικά δεν αποκλείεται να περάσει στην Ελλάδα ως φυσικό επακόλουθο της ταχύτητας μεταφοράς του από χώρα σε χώρα, όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ της για το Ανοιχτό Κανάλι η Αδαμαντία Λιόλιου.

«Σαφώς υπάρχει εξάπλωση του ιού εκτός της Κίνας και αυτή τη στιγμή δεν αποκλείεται ένα τέτοιο κρούσμα ή και περισσότερα να προκύψουν στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θάνος Δημόπουλος, καθηγητής Αιματολογίας - Ογκολογίας.