Με τον κορωνοϊό να σαρώνει, έχουν βγει και πολλές ανησυχίες στην επιφάνεια. Μια από αυτές είναι και το εάν θα ανέβουν οι τιμές στα οχήματα. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες; 

Ήδη παρατηρούνται σε πολλές αγορές καθυστερήσεις στην παράδοση των ανταλλακτικών, αφού πολλά εργοστάσια στην Κίνα αλλά και στην Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, έχουν σταματήσει την παραγωγή τους ή δουλεύουν σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς, δημιουργώντας προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Και στην Ευρώπη ωστόσο έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε εταιρείες ανταλλακτικών όπως η ιταλική MTA, η οποία σταμάτησε για μια εβδομάδα την παραγωγή του εργοστασίου της στο Codogno, Νοτιοανατολικά στο Μιλάνο (ξεκίνησε ξανά την παραγωγή του την Παρασκευή) λόγω της καραντίνας που ισχύει στην περιοχή.

Νωρίτερα, η γερμανική Webasto έκλεισε τα κεντρικά της γραφεία στο Μόναχο για κάποιες ημέρες, ύστερα από κρούσμα κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων της, που μεταφέρθηκε από κάποιο εργοστάσιό της στην Κίνα. Στη Γερμανία, αναμένουν σημαντικά προβλήματα τις επόμενες εβδομάδες στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια ανταλλακτικών στην Κίνα, ενώ αναμένεται να υπάρχουν πολλά προβλήματα και σε εργοστάσια στη Γερμανία, αφού καθημερινά αυξάνονται και εκεί τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Τον κώδωνα του κινδύνου για μεγάλα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα κρούουν πολλές ακόμη εταιρείες ανταλλακτικών όπως η γνωστή Brembo, που έχει εργοστάσιο στην περιοχή της Λομβαρδίας στην Ιταλία και η οποία αναμένεται να σταματήσει την παραγωγή εφόσον τελικά η ιταλική κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει σε πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ιού. Δείτε εδώ και ποια είναι τα επίσημα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό. Ποιες οι αποφάσεις που έχουν παρθεί; 

Σύμφωνα λοιπόν με τους αναλυτές της αγοράς, τα προβλήματα αυτά αναμένεται σύντομα να οδηγήσουν σε αύξηση τις τιμές των ανταλλακτικών των οχημάτων και κατ’ επέκταση και των service τους, ενώ θα υπάρχουν και πολλές καθυστερήσεις στις επισκευές των αυτοκινήτων.

Ανάλογα προβλήματα αναμένεται να υπάρχουν και για τις ασφαλιστικές εταιρείες, που θα δουν να αυξάνεται το κόστος των επισκευών των αυτοκινήτων που θα κληθούν να καλύψουν.

Προς το παρόν το πρόβλημα δεν έχει πάντως διογκωθεί, με τους ειδικούς να καλούν όσους έχουν αμφιβολίες να καλούν τον κοντινότερο dealer ή μηχανικό τους για να ενημερωθούν για τυχόν προβλήματα με τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων τους, όπως αναφέρει και το newsauto.gr

Εκτός από το εάν θα ανέβουν οι τιμές στα οχήματα λόγω κορωνοϊού έγινε γνωστό πως ακυρώνονται όλες οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου

Την ακύρωση όλων των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου αποφάσισε η κυβέρνηση λόγω Κορωνοϊού, τόσο των μαθητικών, όσο και των στρατιωτικών. Ο συντονισμός κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης  το έκανε για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο συντονισμός κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορωνοϊού απασχόλησε τη σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες.

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού “που είναι το κράτος”! Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», τόνισε ο Πρωθυπουργός και ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.Εντωμεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στο Αλεξάνδρας! Άνδρας βρέθηκε θετικός στον ιό!

Επίσης τονίστηκε ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους.

Κορωνοϊός: «Στοπ» στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης -με την έξαρση του κορωνοϊού- σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Στη σύσκεψη για τον κορωνοϊό μετείχαν επίσης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

iefimerida.gr